Kopen zonder Kijken Beeld © Maartje Brockbernd

Kopen Zonder Kijken-aannemer Bob Sikkes zat tegen burn-out aan

16 september 2021 16:44

Tussen de opnames van 'Kopen Zonder Kijken' en zijn eigen aannemersbedrijf door, heeft Bob Sikkes (55) het er maar druk mee. Niet zo gek dus dat hij een paar jaar terug tegen een burn-out aanzat. "Nadat ik ’s ochtends mijn schoenen aantrok, zat ik ineens te huilen op de bank", vertelt hij over die periode in tijdschrift 'LINDA.'.

"Nadat ik ’s ochtends mijn schoenen aantrok, zat ik ineens te huilen op de bank"

Bob vertelt in het blad dat hij elke dag zo'n twaalf uur aan het werk is, iets wat hij doet, omdat hij houdt van zijn werk. Toch werd het hem een paar jaar geleden allemaal even teveel. "Ik had te veel hooi op mijn vork genomen en een aantal zaken liep niet lekker", geeft de aannemer toe.

"Nadat ik ’s ochtends mijn schoenen aantrok, zat ik ineens te huilen op de bank. Ik dacht: fuck, nou moet ik oppassen. Ik ben teruggegaan naar de basis. Inmiddels zit ik met mijn bedrijf weer aan het maximum van wat ik wil."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kopen Zonder Kijken-koppel verwelkomt tweede kindje

Zoals ook in het succesvolle programma naar voren komt, neemt Bob niet snel genoegen met 'nee' als antwoord. "Er is bijna altijd wel een manier om iets voor elkaar te krijgen. Tenslotte is dat mijn doel: dat dingen lukken", vertelt hij. "Al wordt dat vaak verkeerd begrepen. Het gaat mij daarbij niet om geld of status, maar om de positieve energie van bezieling. Enthousiasme werkt altijd aanstekelijk."

Maar: Bob kan nog zo enthousiast zijn over zijn aankoop, de kandidaten van Kopen Zonder Kijken  zijn het niet altijd met hem eens... In onderstaande video hekelt Bob samen met styliste Roos de kandidaten van het nieuwe seizoen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kopen Zonder Kijken-kandidaat barst in tranen uit: 'Had dit nóóit gekocht'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!