Patrick Dempsey Beeld © ANP

Patrick Dempsey bezorgde collega's PTSS volgens Grey's Anatomy-boek

17 september 2021 01:54

Patrick Dempsey (55) speelde dan wel dokter McDreamy in 'Grey's Anatomy', voor de andere castleden was hij na elf seizoen geen droomcollega meer. In het nieuwe boek 'How to Save a Life: The Inside Story of Grey’s Anatomy' vertelt een oud-producent dat Patrick de set van de ziekenhuisserie terroriseerde.

''Hij had macht op de set, hij wist dat hij de productie kon stilleggen en mensen bang kon maken.''

Entertainment Weekly-reporter Lynette Rice interviewde voor het boek cast- en crewleden van Grey's Anatomy. Die vertellen dat Patrick in de eerste jaren van de serie juist heel geliefd was op de set, maar dat dat zo rond het tiende seizoen omsloeg. Uit een voorpublicatie van The Hollywood Reporter blijkt dat voormalig producent James D. Parriott in het boek zegt: "Er waren HR-issues. Niets seksueels, maar hij terroriseerde de set min of meer. Sommige castleden liepen er vormen van PTSS door op. Hij had macht op de set, hij wist dat hij de productie kon stilleggen en mensen bang kon maken. Ik denk dat hij gewoon klaar was met de show."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Patrick Dempsey bevestigt rol in tweede Enchanted-film

Ook Dempsey zelf komt in het boek aan het woord. De acteur vertelt dat het werkschema hem opbrak, maar dat hij lang bij Grey's Anatomy bleef voor het geld. "Het was moeilijk om nee te zeggen tegen zulke bedragen. Het is al heel wat dat je als acteur werkt, en dan ook nog eens bij zo'n bekende show, die over de hele wereld bekeken wordt en waarin je een personage speelt dat zo geliefd is. Dat was nogal wat om mee om te gaan, en om te laten gaan, want je weet nooit of je weer ander werk krijgt en of je weer succesvol zal zijn."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Patrick Dempsey verrast Grey's Anatomy-fans met comeback

Patrick verliet de serie uiteindelijk in 2015. In het afgelopen seizoen keerde hij terug als Derek Shepherd in een droom van zijn televisie-echtgenote Meredith Grey (Ellen Pompeo).

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Ellen Pompeo: Patrick Dempsey kreeg meer geld

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!