Bridget Maasland Beeld © ANP

Bridget Maasland doet boekje open over relatie met André

17 september 2021 13:43

Presentatrice Bridget Maasland (46) heeft voor het eerst openhartig gesproken over haar turbulente liefdesleven met volkszanger André Hazes (27). Dat deed ze in de podcast 'Dit Komt Nooit Meer Goed' van Roos Schlikker (46) en Malou Holshuijsen (34).

"Toen is er zoveel gebeurd, zoveel naars"

Zo vertelt Bridget dat haar relatie met André destijds voor een hoop haatberichten zorgde, omdat de zanger Monique voor haar zou hebben verlaten. Bridget op haar beurt was door André voorgelogen: hij beweerde aan haar dat hij al vrijgezel was: "Toen bleek gaandeweg dat dat niet zo was en uiteindelijk ging hij zelfs terug naar zijn ex, die blijkbaar níét zijn ex was."

Vervolgens ontplofte er een bom vol haatreacties: "Toen is er zoveel gebeurd, zoveel naars. Ik kreeg dreigbrieven thuis, aan m'n zoons adres, m'n ouders' adres, aan mijn adres. Inbraken, vernielingen, heel veel nare dingen." Op een gegeven moment dacht de presentatrice zelfs even dat het nooit meer goed zou komen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bridget Maasland showt intieme tattoo na vragen van volgers

"Probeer daar maar eens uit te breken, daar heb ik echt met mijn psycholoog heel wat sessies over gehad, om te leren dingen naast elkaar te leggen en niet op te stapelen", vertelt Bridget even later. 

Ook werd niet André, maar juist Bridget afgerekend op de posts op social media: "Ik was niet degene die de hele tijd alles liet zien. Uiteindelijk heb ik me daar in mee laten slepen, toen dacht ik: oh, dat kan blijkbaar. (...) Ook dat was een beetje dubbel, ja, maar alles kwam inderdaad op mij." 

De presentatrice neemt haar ex dat achteraf ook kwalijk: "Dat hij nooit voor me op is gekomen, het allemaal zo heeft gelaten, want dat was het beste voor hemzelf. Maar ook weer niet, want het is ook een bepaalde onvolwassenheid. Misschien gaat hij daar later nog in groeien, dat kan natuurlijk." Ze beaamt wel dat ze niet boos op André is, maar wel teleurgesteld. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bridget Maasland stelt vriend Christian voor op social media

Ook spreekt Bridget voor het eerst over de breuk tussen de twee. "Hij ging naar Curaçao voor een optreden en had gevraagd of ik wilde langskomen, echt maar voor drie dagen ook. Met je verliefde kop doe je dat dan. Drie dagen heen en weer in je drukke schema."

Ze vervolgt: "Toen ik terugkwam bleek hij op het eiland met zijn ex te zijn, en dat wist dus iedereen blijkbaar, en ik niet. Ik zag het in de krant en op social media. Het was best wel naar." 

De twee zijn samen teruggevlogen naar Nederland, toen Bridget het overal las: "Er was nog niks aan de hand, en toen zag ik dat. Dat was best wel: wauw! Niet zo lang daarvoor was ik ten huwelijk gevraagd en ik dacht ook echt niet meer helder na, dat is zeker waar. Ik heb me veel te veel mee laten slepen." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bridget Maasland vertelt over potentiële nieuwe liefde: 'Had een heel leuke date'

"Wat ik naar m'n hoofd heb gekregen, het ging echt heel ver. Ik heb heel veel angst gehad, en zo wil ik helemaal niet leven, ik ben best wel een stoere chica." Bridget heeft dan ook veel met haar ouders en met haar psycholoog gesproken om het een plekje te geven. Het hele gesprek tussen Bridget, Roos en Malou is hieronder te beluisteren.

Overigens laat de presentatrice aan RTL Boulevard weten dat ze niet per se over André zelf wilde praten, maar over 'een moeilijke periode uit haar leven die nooit meer goed kwam en over wat het met haar heeft gedaan'. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bridget Maasland wilde vroeger eigenlijk Monique heten

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!