Tim Douwsma Beeld © Aran on Tour

Tim Douwsma geraakt door commentaar corona-uitspraken: 'Ben ook een mens'

17 september 2021 17:01

Tim Douwsma (33) heeft een duidelijke mening als het gaat om het coronabeleid. De zanger heeft zich dan ook niet gevaccineerd én is tegen de testsamenleving. Onze verslaggever Aran Bade (36) ging in de online videoserie 'Aran on Tour' bij hem langs in Friesland op de camping, die hij runt met zijn vriendin.

"Ik ben ook maar een mens"

Tim is het onder andere niet eens met de invoer van de coronapas. Volgens de zanger, die zich al vaker uitsprak tegen de verschillende coronamaatregelen, zorgt de coronapas voor een tweedeling in de samenleving. "Ik maak me vooral zorgen over de verdeeldheid in de maatschappij, de tweedeling die er is en eraan zit te komen. En ook als vader: wat brengt de toekomst voor mijn zoon?"

En daar is hij volgens Tim niet alleen in. Aan Aran vertelt de Fries dat hij regelmatig berichten krijgt van bezorgde ouders. Er zijn volgens hem zelfs kinderen die niet meer met andere kindjes durven te spelen omdat ze bang zijn besmet te raken. "Dat raakt mij. Dat vind ik heel heftig als ik dat hoor."

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Tim Douwsma gaat bijklussen als campinghouder

Tijdens de persconferentie dinsdagavond kondigden demissionair premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge versoepelingen aan, maar ook het gebruik van de coronapas. Een coronatoegangsbewijs wordt vanaf 25 september nodig om toegang te krijgen tot bijvoorbeeld de horeca en theaters. En daar is hij het niet mee eens. "Als je voor een kop koffie op het terras ineens moet aantonen dat je 'gezond' bent. (…) Daar zijn we nu wel, op dat punt. Dat vind ik wel, poeh… heftig."

Zelf is Tim niet gevaccineerd omdat hij voor 'een soort vrije keus' is. Dat dat betekent dat hij bijvoorbeeld niet meer wordt gevraagd voor bepaalde programma’s vindt hij heftig. "Ik denk dat heel veel mensen bang zijn om zich te uiten, er heeft zich natuurlijk ook wel een beeld gevormd van mensen die zich hebben uitgesproken." Tim doelt op termen als 'viruswappie' en 'virusgekkie', die volgens hem erg kwetsend zijn: "Ik ben ook maar een mens."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tim Douwsma tegen coronapas: 'Mijn wereld is voor iedereen'

De steun van zijn vriendin Elske heeft hij in ieder geval. "Ik vind het heel dapper", vertelt ze voor de camera. "Er zijn heel veel mensen die het niet durven en wij strijden toch voor de vrije keus. En die moet wel blijven vinden wij."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!