Sonja Bakker Beeld © ANP

Foodblogger Ann Fulton ook de dupe knip-en-plakwerk Sonja Bakker

18 september 2021 12:03

Wederom klapt een foodblogger uit de school over het vermeende 'knip-en-plakwerk' van Sonja Bakker (46). Ann Fulton laat aan RTL Boulevard weten dat ook haar recepten zijn gebruikt voor het platform van Sonja.

"Ze gebruikt ideeën van anderen voor haar eigen financiële gewin"

Ann blogt al bijna tien jaar via Fountain Avenue Kitchen en het liefst deelt ze 'makkelijke' recepten om mensen door hun hectische dag te helpen. Een Nederlandse foodblogger nam contact op met Ann en vertelde haar over het vermeende knip-en-plakwerk van Sonja. Al snel ontdekte ze een 'gestolen' recept, maar voordat ze verder kon zoeken naar meerdere maaltijden, was de pagina van Sonja al offline gehaald. 

"Het laatste wat ik heb gehoord is dat zo'n 25 mensen de dupe zijn geworden. Maar omdat de content eraf is gehaald, heb ik niet verder kunnen kijken", vertelt Ann. De Amerikaanse foodblogger is erg teleurgesteld: "Sonja is erg populair in Nederland, maar ze gebruikt ideeën van anderen voor haar eigen financiële gewin. En dat kan gewoon niet. (...) Als ze vanaf het begin haar verantwoordelijkheid had genomen en haar fouten had erkend, hadden we het er nu niet meer over." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sonja Bakker laat zich uit over plagiaatkwestie

Ze vervolgt: "Maar het feit dat ze dat niet deed, is teleurstellend." Ann heeft Sonja zelf gecontacteerd, maar kreeg vervolgens geen reactie op haar berichtje. Wel heeft inmiddels de advocaat van de Nederlandse schrijver contact met Ann opgezocht en gevraagd om meer informatie. Hoe ze vervolgens van plan zijn om te helpen of wat ze daarmee gaan doen, is nog onbekend. 

Ann is overigens niet de eerste foodblogger die de dupe is van Sonja, in de video hieronder zie je nog meer voorbeelden. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oud-medewerkers Sonja Bakker klappen uit de school over werkwijze

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!