Jan Rot Beeld © ANP

Optreden beste medicijn voor ongeneeslijk zieke Jan Rot

18 september 2021 09:58

Optreden is het beste medicijn voor muzikanten. Dat stelt zanger en tekstschrijver Jan Rot (63) in een gesprek op NPO Radio 1. Jan begon deze week met zijn nieuwe tournee 'OK Boomer', hoewel bij hem een ongeneeslijke vorm van kanker is geconstateerd.

"Het drama komt echt nog wel, maar voorlopig speel ik nog en praat ik nog"

"Ik vind het spelen heel mooi en ontroerend en fijn", aldus de 63-jarige. "Als mijn stem of mijn hoofd ermee ophoudt, merken we dat dan wel weer. Maar voorlopig is optreden een soort medicijn voor me." Dat geldt voor veel muzikanten, stelt de zanger. "Als je griep hebt, ga je gewoon op en ben je vergeten dat je ziek bent. Ik heb ook ooit opgetreden met een gebroken teen. Ik voelde er tijdens het spelen niets van. Ik denk dat deze tournee ook zo gaat werken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Rot vertaalt Nederlandse versie musical Matilda

Jan moet ook om financiële redenen blijven optreden zolang hij kan. "Ik ben een zzp'er. Dan moet je werken tot je erbij neervalt of echt niet meer kan." Tegelijkertijd heeft het nieuws over zijn ziekte wel gezorgd voor meer animo voor zijn shows en cd's. "Ik geniet daar erg van. Het drama komt echt nog wel, maar voorlopig speel ik nog en praat ik nog."

De tekstschrijver rondde onlangs ook de vertaling af van de nieuwe Nederlandse versie van de musical Matilda, gebaseerd op het boek van Roald Dahl. De première is in maart. Jan weet niet of hij deze nog gaat meemaken, stelde hij onlangs.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ongeneeslijk zieke Jan Rot gaat wekelijks schrijven voor het AD

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!