Sterrin Smalbrugge en Freek Vonk Beeld © ANP

Sterrin Smalbrugge wil niet vergeleken worden met 'onaardige' Freek Vonk

20 september 2021 09:38

Ze wordt voor het gemakt ook wel de vrouwelijke Freek Vonk (38) genoemd, maar daar wil ze eigenlijk vanaf vertelt Sterrin Smalbrugge (28) in de podcast 'Onze Man in Deventer' van Özcan Akyol (37). "Ik doe het nu een aantal jaar en ben gewoon mijn eigen persoon", aldus de ecoloog.

"Ik ben natuurlijk meer dan de vrouwelijke versie van"

Sterrin vertelt in het openhartige interview dat ze het zat is altijd maar weer met haar collega Freek vergeleken te worden. "Ik ben natuurlijk meer dan de vrouwelijke versie van, maar ik denk sowieso dat er in deze wereld te weinig vrouwen zijn", doet ze haar verhaal.

Ze vervolgt: "Ik snap de vergelijking heel goed, want zo kan je eigenlijk in één naam precies samenvatten wat ik doe, want het werk komt natuurlijk wel overeen. Maar ik doe het nu een aantal jaar en ben gewoon mijn eigen persoon."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Freek Vonk zet dierbare ontmoeting tussen grote liefdes op de kiek

Wat haar vooral dwarszit is dat ze helemaal geen goede band heeft met Freek. Sterrin noemt hem in de podcast zelfs 'onaardig'. Ze legt uit: "Onze persoonlijkheden zijn gewoon het tegenovergestelde, dus dan is het niet fijn dat constant die vergelijking wordt gemaakt (…) Het wil niet zeggen dat als je dezelfde interesses hebt en hetzelfde werk doet, je dezelfde persoonlijkheid hebt."

Luister de hele podcast, waarin Sterrin onder andere ook over haar zwaar gelovige jeugd vertelt, hieronder:

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Yuki Kempees huilde iedere dag tijdens deelname Expeditie Robinson

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!