Beeld © ANP

Sonja Bakker neemt afscheid: 'Na 20 jaar heb ik dat toch niet verdiend?'

20 september 2021 11:47

Sonja Bakker (46) is van slag nu uit is gekomen dat ze de gezonde recepten voor haar afvalimperium niet allemaal zelf heeft bedacht, maar zorgvuldig liet knippen en plakken van andere blogs. Ze neemt voor onbepaalde tijd rust en doet daarmee afstand van haar werk. Om haar statement kracht bij te zetten is nu ook haar website uit de lucht.

"Aan een mooi avontuur is een eind gekomen. Dit doet pijn"

In gesprek met Privé kondigt de ooit zo geprezen dieetgoeroe aan dat ze de stekker uit de site heeft getrokken. "Vanaf vandaag is mijn website offline", vertelt ze afgelopen zondag. "Aan een mooi avontuur is een eind gekomen. Dit doet pijn, heel veel pijn." Dat haar medewerkers het hebben verprutst zit vanzelfsprekend hoog. "Ik besef dat het mijn eigen schuld is geweest, omdat ik er in de coronatijd niet genoeg bovenop heb gezeten. Hierdoor zijn er fouten gemaakt, waar ik nu op word afgerekend. Mijn bedrijf is om zeep geholpen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sonja Bakker geeft plagiaat toe: 'Team heeft er een potje van gemaakt'

Met de opgedane reputatieschade krijgt Sonja de komende tijd geen eierkoek meer verkocht en last ze geen SAS-dag, maar een SAS-periode in. Hoog tijd om het roer om te gooien en het in de toekomst helemaal anders te doen. De komende tijd focust ze zich op veel wandelen met de hond en zoekt ze steun bij Barry en haar kinderen. 

"Als alles een plek heeft gekregen, wil ik weer gewoon één op één mensen begeleiden om af te vallen. Terug naar de basis. Niks meer met boeken of online. Ik ben er klaar mee. De negatieve media-aandacht was het laatste zetje om mijn bedrijf stuk te maken. Na twintig jaar heb ik dat toch niet verdiend?"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sonja Bakker stopt: 'De komende periode heb ik behoefte aan rust'

Nou ja, goed. De komende periode heeft Son waarschijnlijk de nodige afspraken met haar advocaat in de agenda staan, dus vervelen is er niet bij. De gedupeerde foodbloggers laten het er niet bij zitten dat hun recepten gejat zijn en hebben niet genoeg aan enkel een oploskoffie met Sonja. 

Zo laat foodblogger Ann Fulton aan RTL Boulevard weten 'dat ze hoopt dat er geld vrijkomt vanuit Sonja' en dat dat dan naar een goed doel gaat. "Ik hoop dat dat geld naar een liefdadigheidsproject gaat."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!