Kristel Verbeke, Kathleen Aerts en Karen Daemen Beeld © ANP

Kathleen Aerts had moeite met kleurrijke en vrolijke imago K3

21 september 2021 08:29

Uiteraard had Kathleen Aerts (43) jarenlang enorm veel plezier toen ze in de meidengroep K3 zat. Maar toch zat er ook een keerzijde aan de medaille. Toen haar vader twintig jaar geleden overleed ervoer Kathleen een enorm contrast met wat ze op dat moment voelde en het kleurrijke en vrolijke imago van K3.

"Ik ging naar een psycholoog, zelfs naar een psychiater"

Kathleen kon het verlies van haar vader niet plaatsen, vertelt ze in HUMO. "En het enorme contrast met mijn leven als K3’tje, waarin alles kleurrijk en vrolijk was, hielp ook niet. Voor het eerst in mijn leven had ik gevoel: dit kan ik niet alleen. Ik heb van alles geprobeerd, ik ging naar een psycholoog, zelfs naar een psychiater", aldus Kathleen.

Praten over het verdriet werkte niet voor de voormalig K3-zangeres. Uiteindelijk was mediteren hetgeen dat wel hielp. "We begonnen toen met het gevoel van verlies, omdat ik daar zo fel mee worstelde. Wat je eigenlijk doet, is helemaal in die emotie opgaan, er al je aandacht aan schenken zonder er verder bij na te denken, zonder te praten en zonder alle verhaaltjes er rond. Gewoon voelen. Op die manier lost de emotie op."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Kathleen Aerts herkent zich in Klaasje: 'Moedige beslissing'

Haar moeder overleed een jaar geleden. Ditmaal kon Kathleen een stuk beter met de emoties omgaan: juist door de meditatie. "Ik mis haar ontzettend, maar als het verdriet te groot wordt, ga ik opnieuw de emotie doorvoelen en krijg ik ze onder controle. Het verdriet gaat niet meer met me aan de haal."

Nadat Katlheen stopte met K3, werd ze opgevolgd door Josje en daarna Klaasje. Nu ook Klaasje uit de meidengroep is gestapt, wordt er opnieuw gezocht naar een K3'tje in het programma K2 zoekt K3. Jurylid Gordon maakt in ieder geval de tongen los in het programma, zo zie je in de video hieronder.

Jurylid Gordon maakt de tongen los in K2 Zoekt K3

02:01
Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Kathleen vertelt over 'emotionele' reünie met Kristel en Karen

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!