Frank Masmeijer Beeld © ANP

Frank Masmeijer moet negen maanden Belgische cel inhalen

21 september 2021 14:19

Een flinke tegenvaller voor Frank Masmeijer (60): de voormalig quizmaster heeft namelijk te horen gekregen dat hij voorlopig niet op vrije voeten komt. Hij moet de negen maanden die hij vanwege een tijdelijke coronamaatregel buiten de gevangenis mocht doorbrengen, alsnog in een Belgische gevangenis gaan inhalen.

Een woordvoerder van het parket van Oost-Vlaanderen bevestigt dat de strafonderbreking niet betekent dat de celstraf verminderd is.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Frank Masmeijer zit weer vast in de gevangenis

Frank, die onder andere bekend is van het NRCV-spel Dinges, werd in 2019 veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen jaar voor het smokkelen van een partij cocaïne van 467 kilo in 2014 in de Antwerpse haven. Om het risico van verspreiding van het coronavirus in de gevangenis te verminderen, werd eind vorig jaar een aantal niet-vluchtgevaarlijke gevangenen onder wie Masmeijer tijdelijk vrijgelaten. Vorige week werd bekend dat hij sinds 13 september weer in het Belgische Beveren achter de tralies zit.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Frank Masmeijer geniet van 'strafonderbreking' met nieuwe liefde

De Nederlander diende eerder dit jaar een verzoek in voor vervroegde vrijlating, omdat hij een derde van zijn straf erop heeft zitten. Maar de rechter wees dit verzoek af. In oktober kan hij nog een keer een poging wagen

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ex-vrouw is voorgoed klaar met Frank Masmeijer

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!