Beeld © ANP

Rechtbank behandelt gewapende overval op Fred van Leer

22 september 2021 03:30

De rechtbank in Rotterdam behandelt woensdag de gewapende overval op stylist en presentator Fred van Leer (45). Tijdens de zitting staat de 23-jarige Amsterdammer Oualid S. terecht, die ervan wordt verdacht dat hij op 18 november vorig jaar geprobeerd heeft Fred thuis te overvallen.

Fred kreeg die dag twee mannen gekleed in een uniform van PostNL aan de deur. De stylist deed de deur open en liep de twee in het trappenhuis tegemoet. Zodra hij zag dat een van hen een pruik droeg, rook hij onraad. Van Leer schopte de voorste man van de trap, waarna hij door een van de verdachten werd bedreigd met een vuurwapen. De stylist liep bij de overval een gebroken en gekneusde rib op.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Verdachte gewapende overval op Fred van Leer ontkent betrokkenheid

De verdachte werd enkele weken na de overval gearresteerd. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van een poging tot afpersing met geweld, bedreiging met een vuurwapen, bedreiging van de chauffeur van Fred, heling en vuurwapenbezit.

S. heeft altijd ontkend betrokken te zijn geweest bij de overval. Volgens het OM is het DNA van de man gevonden op een achtergebleven schoen en de scooter waarmee de verdachten naar het huis van Fred reden.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Fred van Leer wandelt de kilo's ervanaf: 'Zeven kilo kwijt'

Naar de tweede verdachte is de politie nog steeds op zoek.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!