Fred van Leer Beeld © ANP

Verdachte overval op Fred van Leer: 'Ik heb het niet gedaan'

22 september 2021 09:59

De verdachte van de gewapende overval op stylist Fred van Leer (45) in november vorig jaar ontkent betrokkenheid. "Ik heb het niet gedaan", zei de 23-jarige Amsterdammer Oualid S. woensdag bij aanvang van zijn strafproces in de rechtbank in Rotterdam.

"Het klopt niet. Ik ben niet in Rotterdam geweest"

Het Openbaar Ministerie verdenkt S. van een poging tot afpersing met geweld, bedreiging met een vuurwapen, bedreiging van de chauffeur van Fred, heling en vuurwapenbezit.

"Het klopt niet. Ik ben niet in Rotterdam geweest", zei S. "Dat ik hier nog steeds zit, vind ik heel erg. Ik heb het echt niet gedaan." Op vragen van de rechter wie de gewapende overval dan wel heeft gepleegd, antwoordde S. op emotionele toon: "Dat kan ik u niet vertellen. Ik ben heel erg bang, dan word ik gewoon gepakt, 100 procent. Dat wil ik gewoon niet."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Fred van Leer wandelt de kilo's ervanaf: 'Zeven kilo kwijt'

Fred kreeg op 18 november 2020 twee mannen gekleed in een uniform van PostNL aan de deur. De stylist deed de deur open en liep de twee in het trappenhuis tegemoet. Zodra hij zag dat een van hen een synthetische pruik droeg, rook hij onraad. Fred schopte de voorste man van de trap, waarna hij door een van de verdachten werd bedreigd met een vuurwapen. De stylist liep bij de overval een gebroken en een gekneusde rib op.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Opnieuw domper voor Fred van Leer

S. werd enkele weken na de overval gearresteerd. Naar de tweede verdachte is de politie nog steeds op zoek. De officier van justitie zei dat DNA van deze tweede verdachte is gevonden op een petje. Zijn naam is bekend, maar hij is voortvluchtig.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Fred van Leer over Drag Race Holland: 'Er is ruzie gemaakt'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!