Beeld © ANP

Nikkie de Jager tijdens VN-top: 'Ik wil onderwijzen en het goed doen'

22 september 2021 18:55

Nikkie de Jager (27) heeft bij de 76e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN) in New York gesproken over gendergelijkheid en discriminatie van de lhbti-gemeenschap. NikkieTutorials, zoals zij op YouTube bekendstaat, zei tijdens een panelgesprek dat ze haar kennis over het onderwerp over wil dragen aan anderen om wereldwijd meer begrip te creëren.

"We kunnen zo hard roepen als we willen, maar uiteindelijk moeten 'normale' mensen het voor ons opnemen"

"Nederland vecht gelukkig hard voor onze gemeenschap. Ik wil mensen onderwijzen en het goed doen", aldus Nikkie. Door dit soort vergaderingen hoopt de YouTuber annex presentatrice haar kennis over de lhbti-gemeenschap over te dragen aan mensen over de hele wereld.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nikkie de Jager spreekt tijdens VN-top over gendergelijkheid

Op haar eigen socialmediakanalen wil Nikkie ook meer doen voor lhbti'ers. Zo verklapte ze dat ze momenteel werkt aan een wekelijkse overname van haar Instagrampagina door een organisatie. Die bepaalt dan voor een dag wat er op haar pagina wordt gedeeld en zal dan - in navolging van Nikkie zelf - volgers iets leren over de lhbti-gemeenschap.

"We hebben bondgenoten nodig", meent Nikkie. "We kunnen zo hard roepen als we willen, maar uiteindelijk moeten 'normale' mensen het voor ons opnemen. Het is triest dat de wereld zo werkt, maar bondgenoten zijn wat we nodig hebben."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Verdachten van overvallen op Nikkie en René weer vrij