Giel Beelen Beeld © ANP

Giel Beelen herdenkt overleden zus: 'Haar warmte en liefde voel ik nog elke dag'

23 september 2021 20:22

Giel Beelen (44) leeft alweer acht jaar zonder zijn zus Saskia, die in 2013 overleed aan de gevolgen van kanker. Op Instagram staat hij stil bij deze beladen dag. 'Haar warmte en liefde voel ik nog elke dag, maar vandaag nog even extra', schrijft de radio-dj bij een foto van hen samen als kinderen.

"Zij gaf mij een week na haar overlijden de inspiratie om nationale Broer en Zus Dag in het leven te roepen"

Na haar overlijden kwam Giel met het initiatief om van 30 september Broer en Zus Dag te make, wat inmiddels is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerende traditie. Hij schrijft: 'Waarom zou er wel een Vader- en Moederdag zijn, maar geen dag om ook tegen je broers of zussen te zeggen dat je van ze houdt?'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Giel Beelen presenteert vanaf oktober avondshow op de radio

Giel is momenteel nog elke nacht te horen bij NPO Radio 2, maar binnenkort verhuist hij naar een iets beter tijdslot: van 22.00 uur tot middernacht. Zijn plek in de nacht, van 04.00 tot 06.00 uur, wordt ingenomen door Powned-dj Desiree van der Heiden. Zij verlaat 3FM.

Eerder werd al bekendgemaakt dat Ruud de Wild, die de afgelopen maanden meerdere operaties onderging vanwege kanker, op 4 oktober terugkeert met zijn dagelijkse middagshow.

Ruud de Wild schoon verklaard: 'Ben op de goede weg terug'

01:31
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Giel Beelen skipt theatertour door coronapas: 'Niet uitsluiten'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!