Katja Schuurman Beeld © ANP

Katja Schuurman had liever willen zingen in plaats van acteren

24 september 2021 15:44

Wij kennen Katja Schuurman (46) natuurlijk vooral als actrice en presentatrice, maar als het aan Katja zelf had gelegen, was ze doorgegaan met haar zangcarrière. In de YouTube-show 'Smokey Sessions' van 'FHM' vertelt ze namelijk dat ze zingen stiekem altijd het leukst heeft gevonden. Een zangcarrière zat er volgens haar echter niet in, want 'daar had ze het talent niet voor'. 

"Je kan niet de hele tijd blijven playbacken"

Katja Schuurman wist in 1995 een monsterhit te scoren met het nummer 'Ademnood', samen met Babette van Veen en Guusje Nederhorst. Het hitje smaakte blijkbaar naar meer, want tijdens het interview met FHM geeft ze toe dat ze acteren en presenteren altijd leuk heeft gevonden, maar dat ze eigenlijk nog veel liever zingt. "Zingen vond ik eigenlijk het allerleukste, maar dat is een beetje weggevallen door een gebrek aan talent. Maar goed, je kan niet de hele tijd blijven playbacken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Open relatie lijkt Katja Schuurman vreselijk: 'Zou dat niet kunnen'

Op de vraag of ze nog weleens 'Ademnood' zingt, barst ze in lachen uit. "Nee, ik zing nooit meer 'Ademnood'. Mijn dochter (Sammie) daarentegen wel en die vindt dat heel grappig, omdat ze weet dat ik dat heel erg gênant vind. Dus als we dan ergens op een openbare gelegenheid zijn, dan zet ze die soms in. Of ik dat leuk vind? Mwah, haha." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Katja Schuurman dolblij met komst van neefje: 'Heb hem gevoeld'

Toch zijn er ook weleens momenten geweest dat Sammie zich voor haar moeder schaamt. "Mijn dochter haat het als ik in de media over seks praat. En dat snap ik ook. Mijn vader en nog wat andere mensen haten dat overigens ook. Maar ik ben heel open en ik geneer me eigenlijk voor heel weinig."

Katja werd onlangs nog herenigd met Babette van Veen. De twee deden namelijk mee aan het programma Jachtseizoen en dat ging er nog nogal hysterisch aan toe.

Katja Schuurman en Babette van Veen in paniek in Jachtseizoen

00:52

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!