Theo Maassen Beeld © ANP

Theater Haarlem wacht nog op boete voor volle zaal Theo Maassen

24 september 2021 19:36

Theater De Liefde in Haarlem heeft de boete die was aangekondigd voor de voorstellingen van Theo Maassen (54) in een volle zaal, nog niet ontvangen. Dat heeft directeur Mylou Frencken (54) vrijdag gemeld aan het 'ANP'.

"Ik begin een beetje te hopen dat de gemeente toch met de hand over het hart heeft gestreken"

"Wij vinden het ook een beetje gek, na alle ophef", aldus Mylou. "Ik begin een beetje te hopen dat de gemeente toch met de hand over het hart heeft gestreken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dwangsom voor theater na te volle zaal Theo Maassen

Theater De Liefde wilde met de twee avonden protesteren tegen de coronamaatregelen van het demissionaire kabinet. Volgens de huidige coronamaatregelen mogen theaters maximaal twee derde van de zaal vullen met bezoekers. De cultuursector ageert al heel lang tegen het feit dat bij de Formule 1 en in voetbalstadions wel vele tienduizenden mensen samen mogen klitten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Theo Maassen treedt ondanks dwangsom opnieuw op voor volle zaal

Het podium heeft de afgelopen week 800 euro binnengekregen van sympathisanten die willen bijdragen aan de boete van 2500 euro. Ook zender 100% NL heeft aangekondigd een crowdfunding te organiseren om het theater te helpen.

Vanaf zaterdag mogen alle theaters weer alle stoelen vullen, mits een coronapas kan worden overlegd. Dit kan een bewijs van vaccinatie zijn of een recente test die aangeeft dat iemand niet besmet is.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

100% NL start inzamelingsactie voor boetes shows Theo Maassen

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!