Beeld © ANP

Manager Bilal reageert voor het eerst op voorval: ‘Totale ontploffing’

25 september 2021 14:03

Op het moment dat de veelbesproken video van Bilal Wahib (22) voor een groot schandaal zorgde, liet zijn management weinig van zich horen in de media. Toch waren ze achter de schermen wel degelijk druk bezig, zo laat Nathan Moszkowicz (28) in een interview met het 'Parool' weten. De artiestenmanager praat voor het eerst openhartig over wat zich destijds allemaal afspeelde.

"Ik handelde in het belang van mijn artiest"

Bilal Wahib kwam eerder dit jaar in opspraak nadat hij tijdens een chatsessie op Instagram een minderjarige jongen vroeg om tegen betaling zijn geslachtsdeel te laten zien. De video zorgde voor grote ophef en de artiest werd op het hoogtepunt van zijn carrière massaal ‘gecanceld’. Ook Nathan wist op dat moment niet wat hem overkwam, zo laat hij weten aan het Parool. “Je hebt niet eens tijd om boos te zijn. Het is een totale ontploffing. Ik heb dat filmpje niet eens bekeken. Ik heb vernomen wat de inhoud was en dat was genoeg. Je gaat op de automatische piloot: wat moet er gebeuren? Hoe gaan we dit structureren? En vooral: hoe kunnen we er voor Bilal zijn?"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bilal Wahib pakt de draad weer op: 'Zie het nog niet als comeback'

Nathan was op dat moment onbereikbaar voor de media, maar dat was met een belangrijke reden, zo laat hij weten. “Dat vind ik altijd zo grappig: figuren als Albert Verlinde die woedend op mij afgeven als ik ze niet direct te woord sta. De reden was simpel: ik lag niet ergens in de zon, ik handelde in het belang van mijn artiest. En als het niet in het belang is van mijn artiest om RTL Boulevard te woord te staan, kunnen ze giftig worden wat ze willen, maar dan neem ik de telefoon niet op. Als ze dan zeggen dat ik alleen bereikbaar ben als ik positieve dingen te melden heb, is dat maar even zo. Ik weet wel waarom het ze zo frustreerde: ze hadden munitie nodig om nog een uitzending te maken over Bilal en die kregen ze niet van mij."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bilal Wahib: 'Durfde door bedreigingen niet meer naar buiten'

Het management koos er uiteindelijk voor om na een lange radiostilte Bilal zijn verhaal te laten doen op televisie. "We hebben op een gegeven moment besloten dat hij eenmalig zijn zegje zou doen. Daarna moest het weer stil worden. Weet je, je kunt het alles noemen wat je wil: een heftig incident, een uit de hand gelopen, totaal misplaatste grap. Het maakt niet uit. Het is gebeurd, het is op film vastgelegd en het is niet terug te draaien. Dus kun je alleen nog proberen er het beste van te maken."

Bilal liet onlangs tijdens een radio-interview weten dat hij niet is vergeten hoe zijn platenlabel Top Notch destijds met hem omging. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kris Kross over gastoptreden Bilal Wahib: 'Juiste moment'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!