Beeld © ANP

Fans boos op Lange Frans wegens 'hypocriet' gedrag

27 september 2021 16:35

Lange Frans (40) is van alle vaderlandse artiesten misschien wel de meest uitgesproken tegenstander van het coronabeleid. Je zou dan ook denken dat hij weigert op te treden na de invoering van het toegangsbewijs. Maar nee: dat vindt de rapper geen probleem. En zijn fans, die hem anderhalf jaar lang hebben horen oreren tegen het overheidsbeleid, vinden dat nogal hypocriet.

Sinds afgelopen zaterdag is het zo dat bezoekers in de horeca, culturele sector of (sport)evenementen een toegangsbewijs moeten laten zien om naar binnen te mogen. Niet iedereen is het eens met de invoering van deze zogeheten ‘coronapas’: meerdere artiesten, zoals Jandino Asporaat en eerder vandaag nog Douwe Bob, hebben laten weten dat ze niet zullen optreden zolang een coronapas een vereiste is.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Baas B hoeft even geen samenwerking met Lange Frans

Iemand die zich altijd al tegen het coronabeleid uitsprak is Lange Frans. De rapper was bij verschillende demonstraties aanwezig en had ook een podcast waarin hij gesprekken voerde met aanhangers van complottheorieën, waaronder het coronavirus. Je zou dan ook denken dat hij fel tegen de invoering van de coronapas is, maar dat blijkt toch iets anders te zitten. De rapper trad dit weekend namelijk op tijdens een kermisfeest in Edam, een evenement in een grote tent waar zo’n 1750 mensen waren én waar een verplicht toegangsbewijs voor nodig was.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

YouTube verwijdert opnieuw het kanaal van Lange Frans

Op Twitter uiten fans van de rapper en tegenstanders van het coronabeleid hun ongenoegen. Zij vinden het erg hypocriet van Frans dat hij ervoor kiest om toch op te treden op een evenement waar een toegangsbewijs voor nodig is:

Lange Frans heeft inmiddels ook van zich laten horen. Hij laat in een gesprek met iemand op Instagram weten dat het optreden al een tijdje geboekt stond en dat hij er verder weinig aan kon doen. Mensen moeten volgens hem even 'ontspannen': 

Diederik Jekel uitte een tijdje geleden ook al zijn ongenoegen over het gedrag van Lange Frans:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!