Beeld © ANP

Douwe Bob moet op zoek naar nieuwe band na cancelen tour

28 september 2021 15:22

Een dag nadat Douwe Bob (28) zijn tournee van dit najaar heeft afgeblazen uit onvrede over de coronaregels, blijkt dat hij op zoek moet naar een nieuwe band. Zijn huidige podiumcollega's stoppen ermee nu de zanger de tour heeft geannuleerd, zo bevestigt één van de bandleden aan '3voor12'.

Douwe vindt het 'discriminatie' dat het publiek bij de zalen sinds zaterdag wordt gevraagd om een coronatoegangsbewijs en daar wil hij 'niet aan meedoen', zegt hij in een video op Instagram. De zanger wilde vervolgens niet bevestigen of hij de keuze in overleg met de crew heeft gemaakt en of zij op enige manier worden gecompenseerd. Maar zijn keuze heeft wél verstrekkende gevolgen: tientallen mensen lopen inkomsten mis, terwijl er de afgelopen anderhalf jaar al zo weinig werk voor hen was. Nu komt dus naar voren dat Douwes band het in ieder geval niet eens is met de beslissing. De muzikant die aan 3voor12 verklaart dat de band ermee stopt wil er 'niet zoveel over kwijt, zeker niet in de media'. 

Douwe zelf is vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Douwe Bob cancelt tour vanwege onvrede coronatoegangsbewijs

Sinds het weekend mogen onder andere nachtclubs en popzalen weer open tot middernacht. Maar wie weer met de voetjes van de vloer wil of een avond wil lachen moet eerst zijn of haar geldige coronatoegangsbewijs laten zien. Dat dit niet voor alle artiesten als een bevrijding voelt, blijkt wel als meerdere artiesten besluiten om het podium niet op te gaan - naast Douwe bijvoorbeeld ook Jandino Asporaat en Fresku.

De Kunstenbond, een grote vakbond voor mensen die werkzaam zijn in creatieve beroepen, uitte maandag felle kritiek op artiesten die om deze reden tournees en voorstellingen cancelden. Hiermee treffen zij volgens de bond vele tientallen technici en andere medewerkers, die ook anderhalf jaar thuis hebben gezeten en vaak heel blij zijn dat ze weer mogen en kunnen werken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jandino en Douwe Bob willen vragen over crew niet beantwoorden

Rolf Sanchez hangt de vlag in ieder geval uit nu hij 'weer mag'. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!