Katherine Heigl Beeld © ANP

Grey's Anatomy-actrice blikt terug op intense werkcultuur

28 september 2021 17:47

'Grey's Anatomy'-actrice Katherine Heigl (42) blikt op haar social media terug op een intense periode uit haar leven. Toen ze jaren geleden de rol van dokter Izzie Stevens speelde in de populaire ziekenhuisserie sprak ze zich publiekelijk uit over het harde werken op de set en de slechte arbeidsomstandigheden. Niet snel daarna gingen er al wilde verhalen rond dat juist zíj moeilijk was om mee te werken.

"Ik liet me de mond snoeren door die pak slaag"

'Meer dan tien jaar geleden was ik erg vocaal over de absurditeit van de werkuren waar de crew en acteurs toe werden gedwongen door de productie. Ik kreeg publiekelijk en vele jaren daarna een 'schop onder mijn kont' omdat ik mijn mening uitsprak', schrijft Katherine in een openhartige post. 

Ze vervolgt: 'Ik liet me de mond snoeren door die pak slaag. Ik deed een grote stap terug en trok me terug in de bossen van Utah. Ik heb behoorlijk wat tijd doorgebracht met het worstelen met mijn zelfvertrouwen en eigenwaarde.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Einde Grey's Anatomy na 18 seizoenen in zicht

Katherine deelt haar verhaal omdat veel Amerikanen die werkzaam zijn in de mediawereld zich momenteel hard maken om minder werkuren te maken. 'Dus ik deel vandaag mijn mening en zeg zonder enige aarzeling of spijt: 14, 16, 17, 18-urige werkdagen zijn NIET veilig. Ze zijn NIET gezond. Ze kunnen en mogen niet langer getolereerd worden', sluit Katherine af. Haar hele bericht is in de post hierboven terug te lezen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Patrick Dempsey bezorgde collega's PTSS volgens Grey's Anatomy-boek

De populaire serie zou na achttien seizoenen weleens tot een einde kunnen komen. Dat liet hoofdrolspeelster Ellen Pompeo onlangs weten tijdens een interview op de rode loper voorafgaand aan de Emmy Awards. Volgens Ellen "zitten fans er niet ver naast met hun speculaties op internet". Wat ze nog meer allemaal vertelde, lees je hier terug

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sandra Oh ging in therapie na groot succes Grey's Anatomy

Nieuw én misschien laatste seizoen van Grey's Anatomy komt eraan

03:39

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!