Beeld © ANP

Carrièremove Lil’ Kleine: rapper gaat weg bij platenlabel

30 september 2021 11:42

Jorik Scholten (26), beter bekend als Lil’ Kleine, zet een opmerkelijke stap in zijn carrière. De rapper heeft laten weten dat hij aan het einde van dit jaar afscheid zal nemen van platenlabel Top Notch en zijn muziek voortaan zelfstandig gaat uitbrengen.

"Het voelt als de juiste stap in mijn carrière"

Na meerdere hits te hebben uitgebracht onder Top Notch is het volgens de rapper 'een natuurlijke stap' om zelfstandig verder te gaan. "Na zoveel jaar in de muziekindustrie vond ik het tijd om mijn muziek in eigen beheer uit te brengen, samen met een topteam", laat hij weten. "Het voelt als de juiste stap in mijn carrière en ik ben er trots op."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Datenight voor Lil' Kleine en Jaimie Vaes: zoenend op festival

Lil' Kleine zal er niet helemaal alleen voor staan, want dankzij een samenwerking met Sony Music en OWNIT blijft hij eigenaar van zijn muziek en kan hij zelf beslissen welke muzikale weg hij inslaat. Hij krijgt straks de volledige regie over creativiteit, releases, samenwerkingen en andere uitingen. Hij zou op dit moment 'volledig gefocust' zijn op deze nieuwe stap.

Op Instagram staat hij ook stil bij de carrièremove:

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lil' Kleine weer herenigd met zoontje Lío en Jaimie Vaes in Ibiza

Jorik werd bij het grote publiek bekend met het nummer 'Drank & Drugs', een samenwerking met Ronnie Flex en Jack $hirak. Het nummer was niet alleen in Nederland een grote hit, maar ook in België en Duitsland. Hij wist daarna nog meerdere nummer één-hits te scoren met nummers als 'Krantenwijk', 'Miljonair' en 'Verleden Tijd'.

Het ziet ernaar uit dat de rapper het druk gaat krijgen. Naast de nieuwe stap in zijn carrière gaat hij namelijk ook nog trouwen:

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lil' Kleine en andere verdachten niet aanwezig bij rechtszaak

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!