Zanger R. Kelly Beeld © Zuma Press

Ex-vriendin van R. Kelly loog om hem te beschermen

1 oktober 2021 02:38

Azriel Clary (22), een van de jonge vrouwen die zichzelf de vriendin van R. Kelly (54) noemde, heeft in een interview met Gayle King voor 'CBS Mornings' laten weten jarenlang gelogen te hebben over de situatie met de zanger. Naar eigen zeggen deed ze dat om hem te beschermen én omdat hij haar dat opdroeg.

''Ik heb iemand de macht over mij gegeven en deed alles wat er van me gevraagd werd''

"Ik was compleet verloren en voelde me onzichtbaar. Ik heb iemand de macht over mij gegeven en deed alles wat er van me gevraagd werd" aldus Clary, die twee jaar geleden in een interview met King nog beweerde dat er niets aan de hand was en dat de media leugens verspreidde. "Hij zei ons toen dat we boos en overstuur moesten zijn, nadat we al dagenlang geoefend hadden op het aankomende interview. Als de antwoorden hem niet bevielen dan zei hij ons exact wat we moesten zeggen. En met wij bedoel ik de andere vrouw in het interview, Jocelyn Savage, en mezelf."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Bill Cosby: 'R. Kelly met valse bewijzen naar de gevangenis'

Clary werd van haar 17e tot haar 21e misbruikt door Kelly en was onderdeel van zijn zogenaamde 'seks-cult'. Maar vragen over seksuele handelingen mochten onder geen beding beantwoord worden. "Dan moesten we standaard zeggen: 'ik zit hier niet om daarover te praten'. Ik vond het heel erg om mezelf neer te zetten als een vijandig persoon, want dat ben ik helemaal niet. Ik ben aardig en begaan met anderen. Maar die kant kregen mensen niet te zien tijdens dat interview."

Kelly zou na afloop gezegd hebben trots te zijn op de twee vrouwen. "Hij was heel blij en tevreden. Hij vond dat we het fantastisch gedaan hadden en wilde dat met ons vieren. Over zijn eigen optreden was hij minstens zo tevreden, ook al begon hij hysterisch te schreeuwen en barstte hij in tranen uit. In zijn ogen had hij de wereld laten zien hoeveel onrecht hem werd aangedaan en dat al die vrouwen leugenaars waren."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Jury: zanger R. Kelly schuldig aan mensenhandel

Clary maakte in 2019 een einde aan haar relatie met Kelly en wist te ontsnappen uit het strakke regime waarin ze jarenlang gevangen zat. Ook zegt ze blij te zijn tegen hem te hebben kunnen getuigen. "Het was heel zwaar om al die momenten weer opnieuw te beleven, maar toch voelde ik me er goed bij omdat deze persoon geen controle meer over mij heeft. Ik probeer mezelf te vergeven voor het feit dat ik hem zo lang verdedigd hebt en neem volledige verantwoordelijkheid voor mijn acties. Je bent nooit te oud om te denken: ik dacht dat dit goed voor me was, maar zie nu in dat dat niet zo was. Ik ben in therapie gegaan en hoop hier sterker uit te komen."

In de video hieronder kun je zien welke aanklachten er allemaal tegen de rapper liepen.

Waslijst van aanklachten: misbruikzaak R. Kelly begint vandaag

02:23

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!