Berend Boudewijn en Martine Bijl Beeld © ANP

Berend Boudewijn mist Marine Bijl nog altijd enorm

2 oktober 2021 22:32

Het voelt voor Berend Boudewijn (85) nog altijd als een enorm gemis dat zijn vrouw Martine Bijl er niet meer is. Dat gevoel is permanent aanwezig, zei de voormalig acteur en tv- en theaterregisseur zaterdag in het NPO 1-programma 'Matthijs Gaat Door'.

"We zijn bijna 30 jaar bij elkaar geweest. Een enorme verwennerij"

Martine overleed in mei 2019 op 71-jarige leeftijd aan de complicaties van een hersenbloeding die haar in 2015 trof. "We zijn bijna 30 jaar bij elkaar geweest. Een enorme verwennerij, al is dat misschien een beetje een raar woord om dat te gebruiken", zei de 85-jarige Berend over die periode.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

André van Duin brengt ontroerend eerbetoon aan Martine Bijl in HHB

"Dat gemis van iemand dat is een beetje alsof je eindexamen doet. Je voelt voortdurend iets in je maag. Dat is permanent maar zo nu en dan is het net alsof je een koe bent die verdwaald is in het weiland en tegen schrikdraad aanloopt", zo omschreef hij zijn verdriet.

Dat schrikmoment komt Berend tegen als hij zomaar "een foto of een dingetje" van haar tegenkomt. Dan is daar meteen de realisatie weer dat ze er niet meer is. "Dan is het plotseling: o ja, dat is van haar. Ze is weg. En dan is het net alsof je tegen schrikdraad aanloopt. En je weet nooit waar dat schrikdraad zit."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Martine Bijl maakt postuum kans op NS Publieksprijs

Vorige week verscheen het boek Van Dit En Dat En Van Alles Wat met teksten, dagboekfragmenten en brieven van Martine. Berend selecteerde alle teksten.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!