Karbonkel Beeld © Karbonkel: The Ugly Truth / NPO

Karbonkel is terug van weggeweest en zorgt opnieuw voor nachtmerries

5 oktober 2021 11:12

Maandagavond was in het kader van 70 jaar televisie een bijzondere documentaire te zien op NPO3: 'Karbonkel: The Ugly Truth'. Gaan de rillingen meteen over je rug? Kun je nagaan hoe dat voor televisiekijkers gisteravond was.

"Karbonkel was echt kapot eng! Ik huilde altijd"

De docu, die met een korreltje zout moet worden genomen, laat na bijna 20 jaar afwezigheid Karbonkel nog eens aan het woord. Hij was de slechterik in kinderserie Ik, Mik, Loreland, een onderdeel van SchoolTV en voor heel veel basisscholieren van toen een mild kindertrauma. Vrijwel iedere kijker vond 'm namelijk doodeng. Op de reacties die hij kreeg reageert Karbonkel in de absurdistische docu nu zelf: "Ik ben Karbonkel en dit is mijn verhaal. Ik heb eigenlijk een hele fijne, onbezonnen jeugd gehad. De eerste twee jaar, daarna werd het kut. Ik was gewoon een beetje 'n vreemde eend in de bijt", vertelt het eenogige monster. 

Hij vervolgt: "Ik was altijd de pineut. Dan werd ik door een groepje op school meegevraagd naar de kermis, maar dan kwam ik daar aan en dan was er niemand." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kinderserie monster Karbonkel is terug

Op Twitter werd er massaal gereageerd op de bizarre docu: 'Totaal onverwachte insteek voor Karbonkel: The Ugly Truth, over fenomeen Karbonkel. Heerlijk absurdistisch' en 'Geen idee waar ik net een half uur naar heb zitten kijken', wordt er zoal geschreven.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Trailer persoonlijke documentaire Justin Bieber nú te zien

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Documentaire over leven en carrière Avicii in de maak

Bij menigeen worden de nachtmerries van toen meteen weer opgerakeld:

Benieuwd geworden naar de docu? Die is hieronder terug te zien.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!