Oscars Beeld © ANP

Deze film is de Nederlandse Oscarinzending voor uitreiking 2022

05 oktober 2021 11:50

De film 'Do Not Hesitate' van regisseur Shariff Korver (38) is geselecteerd om namens Nederland te worden ingezonden naar de Academy Awards in de categorie International Feature Film. Dat heeft Eye Filmmuseum dinsdag bekendgemaakt.

De film gaat over drie jonge soldaten op een vredesmissie in het Midden-Oosten. Ze zijn op zichzelf aangewezen als hun militair voertuig met pech midden in de woestijn vast komt te staan. Steeds meer losgezongen van de werkelijkheid proberen de soldaten het hoofd koel te houden. Ze verliezen echter de grip op de situatie als ze de 14-jarige Khalil ontmoeten, die weigert te vertrekken. De hoofdrollen worden gespeeld door Joes Brauers (Quo vadis Aida), Tobias Kersloot en Omar Alwan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

100.000 bezoekers voor Deense Oscarwinnaar Druk

Do Not Hesitate werd uit veertien aanmeldingen gekozen door een selectiecommissie bestaande uit zeventien afgevaardigden van verschillende filmbrancheverenigingen en organisaties in de Nederlandse filmindustrie. Op 21 december maakt de Academy de shortlist bekend en op 8 februari worden de nominaties in alle categorieën bekendgemaakt. De 94ste Oscaruitreiking vindt plaats op 27 maart 2022.

De laatste keer dat Nederland een Oscar won voor beste lange speelfilm was in 1998. Toen won Karakter. De laatste keer dat een speelfilm een nominatie kreeg, was in 2004: De Tweeling. In 2014 sleepte de korte film A Single Life ook nog een nominatie in de wacht.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nomadland valt in prijzen tijdens uitreiking Oscars: dit zijn alle winnaars

Distributeur September Film brengt de film op 11 november 2021 uit in de bioscoop. De keuze is opmerkelijk te noemen. Met titels als De Slag om de Schelde, De Oost en De Veroordeling waren er veel sterke kandidaten in de race.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!