De Verraders Beeld © William Rutten

De Verraders gaat internationaal: verkocht aan de VS en Engeland

5 oktober 2021 15:38

Het RTL 4-programma 'De Verraders', van de Nederlandse producent van 'Wie is de Mol?', gaat binnenkort de grens over. De show is namelijk verkocht aan de Amerikaanse commerciële omroep NBC en de Britse publieke omroep BBC, zo werd vandaag bekend gemaakt.

In de Nederlandse versie van De Verraders proberen achttien BN'ers een schat te bemachtigen. Onder hen bevonden zich drie verraders die de buit voor zichzelf willen houden. Elke aflevering 'vermoorden' zij een medekandidaat en proberen ze de andere getrouwen op het verkeerde been te zetten. Ook wordt elke aflevering de kandidaat verbannen die volgens de rest het meest verdacht is en onthult hij of zij vervolgens zijn rol. Het grote verschil met Wie is de Mol? is dat de kijkers al vanaf het begin weten wie er liegen over hun rol.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Samantha Steenwijk over De Verraders: 'Dit programma was een hel'

Het eerste seizoen, dat werd gewonnen door Samantha Steenwijk en Chatilla van Grinsven, werd eerder dit jaar relatief goed bekeken. Iedere aflevering stemden rond de 1,5 miljoen mensen af op het programma. Een tweede seizoen van het programma is inmiddels aangekondigd. RTL heeft vandaag bekend gemaakt dat er deze winter ook een Videoland-versie van De Verraders komt. Dat wordt gepresenteerd door Art Rooijakkers en is vanaf december te zien.

Iemand die érg goed bleek te zijn in het spel, was Samantha van Steenwijk:

Samantha na einde De Verraders: 'Kan eindelijk vrijuit praten'

05:38
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

De Verraders-kandidaten houden mini-reünie

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!