Sharon Stone in 'Basic Instinct' Beeld © Getty Images/Carolco Pictures

Sharon Stone over Basic Instinct: ‘Kreeg er nachtmerries van’

05 oktober 2021 19:37

De film ‘Basic Instinct’ was één van de hoogtepunten uit de carrière van Sharon Stone (63), toch kijkt ze er zelf met gemengde gevoelens op terug. In een interview met het 'AD' tijdens het Filmfestival van Zürich laat de actrice weten dat ze flinke nachtmerries kreeg van de film.

"Ik werd afgescheept met 500.000 dollar"

Sharon brak in 1992 door met Basic Instinct, waarin Michael Douglas haar tegenspeler was. De film was destijds erg omstreden door de expliciete inhoud. Sharon kan zich herinneren dat de wereldpremière in Cannes destijds een gekkenhuis was. "Ik werd bestolen in mijn hotel nadat ik was gaan zwemmen zodat ik alleen nog een badjas met slippers overhad. Ik had maar één bodyguard die mij niet kon beschermen tegen de fans die mij de kleren van het lijf wilden scheuren. Ik verloor in dat tumult ook nog een teennagel. Ik bloedde als een rund."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sharon Stone dreigt klus kwijt te raken door vaccinatie-eis

Ook de voorbereidingen voor de film waren volgens de actrice erg zwaar. "Ik had nog nooit zo’n gecompliceerd personage gespeeld, waarschijnlijk had nooit eerder een actrice in Hollywood zo’n rol vertolkt. Catherine is een briljante vrouw, een fatale vrouw die ook nog levensgevaarlijk is. Ik had mij door Orson Welles, jazeker een man, laten inspireren met diens rol in The Stranger (1946). Catherine sloop mijn hoofd binnen. Ik kreeg nachtmerries en begon te slaapwandelen, wat ik nog nooit had gedaan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Paul Verhoeven ontkent beschuldigingen Sharon Stone

Alsof dat nog niet genoeg was, kwam Sharon er later ook nog eens achter dat er nogal een flink verschil was tussen haar salaris en die van haar tegenspeler. "Michael Douglas hield 14 miljoen dollar over van zijn vertolking, ik werd afgescheept met 500.000 dollar."

Sharon onthulde onlangs nog in haar biografie dat ze destijds was misleid door Paul Verhoeven als het gaat de wereldberoemde scene in de film

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sharon Stone zonder ondergoed op cover Spaanse ELLE

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!