Beeld © © MOONSISTERS

Rituals betreurt ophef om samenwerking met 'Moonsisters' Lieke en Jetteke

06 oktober 2021 15:52

Cosmeticamerk Rituals ligt sinds een dag flink onder vuur, nadat ze een samenwerking met 'Moonsisters' Lieke (39) en Jetteke van Lexmond (42) aankondigden. De zussen Van Lexmond hebben meermaals laten weten dat ze tegen het vaccinatiebeleid zijn. Veel mensen snappen om die reden niet dat Rituals een samenwerking met hen aangaat.

"Wij benadrukken hier graag met klem dat wij ons vanaf het begin volledig aansluiten bij het vaccinatiebeleid"

Op de website van Rituals pronkte aanvankelijk een groot interview met Lieke en Jetteke, maar dat is inmiddels - na veel kritiek op Twitter - verwijderd. Daarvoor in de plaats is nu een statement te lezen: "Wij betreuren de ophef die is ontstaan over onze samenwerking met de zussen van Lexmond op Twitter. Onze samenwerking heeft enkel betrekking op het aanbieden van de Moon Calendar, een product dat al jaren met succes in Nederland verkocht wordt. Wij benadrukken hier graag met klem dat wij ons vanaf het begin volledig aansluiten bij het vaccinatiebeleid van de overheid."

Het interview heeft er dus een blauwe maandag op gestaan. Gisteren kreeg Rituals dus al veel kritiek op hun samenwerking met de Moonsisters. Toen liet het bedrijf nog weten dat de Moon Calendar 'goed bij hun merk vonden passen'. "Betekenisvolle momenten creëren en mensen helpen rust te vinden in hun drukke leven. Dat vinden wij erg belangrijk", aldus een woordvoerder.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Lieke van Lexmond wil spiritueel tv-programma met 'moonsister'

Lieke en Jetteke zijn sinds een aantal jaar helemaal into de stand van de maan en alles wat daarbij komt kijken. Zo verkopen de zussen de Moon Calendar, waarin veel meer staat dan slechts een dag en een datum. Zo staan er bijvoorbeeld ook tips in voor op welke dag je een gezichtsmasker kunt nemen. En dat is nog niet alles. De zussen verkopen via hun webshop ook helende edelstenen, oliën en knuffels.

Lieke liet eerder aan RTL Boulevard weten het wel te zien zitten om een spiritueel tv-programma te maken. In de video hieronder vertelt de presentatrice daar meer over.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Lieke van Lexmond over The Voice Senior: 'Alles kan gezegd worden'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!