Adele Beeld © Getty Images

Kritiek over gewichtsverlies heeft Adele erg gekwetst

07 oktober 2021 20:42

Adele (33) was flink gekwetst door de kritiek die ze kreeg nadat ze wat kilo's was afgevallen. "De gemeenste uitspraken kwamen van andere vrouwen die over mijn lichaam spraken. Daar ben ik echt door teleurgesteld. Dat heeft mij gekwetst", vertelt de Britse zangeres in een interview met 'Vogue'.

"Het ging nooit om afvallen"

De zangeres, die op de cover staat van het modetijdschrift, was na haar scheiding van haar man Simon Konecki in 2019 flink aan het sporten geslagen. "Ik merkte dat ik minder angstig was als ik aan het sporten was. Het ging nooit om afvallen", zegt ze daar nu over.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Uniek: Adele siert de cover van de Britse én Amerikaanse Vogue

Toen de eerste foto's van een slankere Adele op internet verschenen, kreeg ze aardig wat kritiek over zich heen. "Ik begrijp dat sommige vrouwen in het bijzonder gekwetst waren door mijn gewichtsverlies. Ik representeerde heel veel vrouwen, maar ik ben nog steeds dezelfde persoon", aldus Adele.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Adele krijgt eigen 'residency' in Las Vegas om op te treden'

Hoewel ze zeer gekwetst was door de kritiek is de extra aandacht voor lichaam nu ze is afgeslankt niets nieuws.   "Mijn lichaam is altijd al onderwerp van gesprek geweest. Dat is niet alleen nu zo."

Adele komt binnenkort met nieuwe muziek. Op 15 oktober brengt ze de nieuwe single Easy On Me uit. De laatste keer dat Adele een nummer uitbracht is inmiddels vijf jaar geleden. Onlangs kondigde ze een nieuw album aan. Adele 4, zoals de plaat gaat heten, moet in december uitkomen.

Muziekdeskundige Giorgio is in ieder geval lyrisch over haar comeback:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!