Simone Kleinsma en man Guus Beeld © ANP

Simone Kleinsma laat man bewust uit voorstelling over verdriet

8 oktober 2021 05:35

Simone Kleinsma (63) gaat komende week van start met de theatervoorstelling 'Verder', die ze heeft gemaakt over het verlies van haar man Guus Verstraete. Zijn naam noemt ze daarin bewust niet, vertelt ze vrijdag in het 'AD'.

"Ik hoop dat bezoekers zich erin herkennen en er troost uit halen"

Dat doet Simone omdat ze verlies en rouw in het algemeen wil bespreken en het niet alleen over haar eigen verhaal wil laten gaan, legt ze uit. "Bijna iedereen heeft weleens verlies ervaren. Van een partner, kind of vriend, maar het kan ook om een hond gaan. Ik hoop dat bezoekers zich erin herkennen en er troost uit halen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Simone Kleinsma denkt snel vergeten te worden na haar dood

Guus overleed plotseling in maart 2017. De actrice denkt dat ze de voorstelling niet eerder had kunnen maken dan nu. "Ik voel een enorme behoefte om iets te doen met alles wat ik heb gevoeld. Iemand anders maakt er een schilderij van of schrijft er een boek over. Dit is mijn manier en nu sta ik boven het materiaal. Eerder was het te vroeg geweest. Als ik in de tranen zou schieten voor een liedje, dan kan ik het niet overbrengen."

Simone Kleinsma kan niet zonder Paul de Leeuw na overlijden man

02:38
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Simone Kleinsma pakt kijkers in met nieuw programma: 'Prachtig!'

De theatermaakster geeft toe dat ze zich weleens afvraagt wat haar man had gevonden van Verder. "Hij zou bloednerveus zijn voor de première. Mensen werden gék van die man als ik een première had, inclusief ikzelf. Maar ik denk dat hij vooral waanzinnig trots zou zijn geweest."