Sonja Bakker Beeld © ANP

Sonja Bakker keert drie weken na plagiaatrel weer terug

08 oktober 2021 17:38

Precies drie weken nadat Sonja Bakker (46) aankondigt om voor onbepaalde tijd haar werk neer te leggen, is ze weer terug. Deze keer niet als dieetgoeroe, maar als mindsetcoach.

"Ik besef dat het mijn eigen schuld is geweest"

Voor het afslankprogramma van Sonja Bakker kun je je niet aanmelden, maar wel als je nog op zoek bent naar een mindset coach. Iets wat ze overigens al bijna een jaar aanbiedt, maar waar ze zich nu kennelijk vol op wil focussen. "Op basis van simpele stappen wil ik jullie meenemen en coachen in de verandering van je denkwijze in het dagelijks leven, zodat jij de baas wordt over je voeding én je gedachten!" valt er te lezen op haar website.

"Aan de hand van thema’s als meer zelfinzicht en bewustzijn leer je op een effectieve manier om te gaan met stress en negatieve gewoonten. En daardoor zal je lekkerder in je vel gaan zitten. Samen werken wij eraan om jouw afslankdoel te gaan bereiken." De prijzen beginnen vanaf 20 euro voor vier weken. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sonja Bakker neemt afscheid: 'Na 20 jaar heb ik dat toch niet verdiend?'

Drie weken geleden was Sonja nog van slag dat haar carrière vanwege plagiaat om zeep werd geholpen. "Aan een mooi avontuur is een eind gekomen. Dit doet pijn, heel veel pijn." Dat haar medewerkers het hebben verprutst zat hoog. "Ik besef dat het mijn eigen schuld is geweest, omdat ik er in de coronatijd niet genoeg bovenop heb gezeten. Hierdoor zijn er fouten gemaakt, waar ik nu op word afgerekend", zei ze toen. 

Haar website ging uit de lucht, maar niet zonder plan voor de toekomst. "Als alles een plek heeft gekregen, wil ik weer gewoon één op één mensen begeleiden om af te vallen. Terug naar de basis. Niks meer met boeken of online. Ik ben er klaar mee. De negatieve media-aandacht was het laatste zetje om mijn bedrijf stuk te maken. Na twintig jaar heb ik dat toch niet verdiend?"

Volgens mediakenner Rob kan dit verhaal nog een staartje krijgen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sonja Bakker stopt: 'De komende periode heb ik behoefte aan rust'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!