Nikkie de Jager Beeld © Getty Images

Nikkie de Jager wil niet in VS wonen: 'Vind het thuis gewoon fijn'

8 oktober 2021 20:23

Het leven lacht de wereldster Nikkie de Jager (27) - ook wel bekend als NikkieTutorials - toe: van schitteren op het Met Gala tot het toespreken van ministers en diplomaten op de VN-top en tussendoor ook nog even haar eigen merk lanceren. Toch blijft de jonge vrouw nuchter onder al haar succes en is haar voornaamste doel om mensen te inspireren, vertelt ze in een interview met 'HLN'.

''Ik ben gewoon dol op de nuchtere blik van de lage landen''

Toen Nikkie dertien jaar geleden haar YouTube-kanaal oprichtte, had ze nooit kunnen dromen dat het uit zou groeien tot zo’n imperium. Ze begon simpel. ''Ik heb de digitale camera van m’n moeder gejat en op een paar dozen gezet’’, vertelt Nikkie. 

Na al haar internationale succes zou je verwachten dat de wereldster toch een keer naar het land van de bekendheden - de Verenigde Staten - zou vertrekken, maar niets is minder waar. De nuchtere beautygoeroe vindt het namelijk veel te fijn in ons kikkerlandje.

''Het klinkt saai, maar ik vind het thuis gewoon fijn. In het buitenland zou ik misschien gaan zweven, maar zo blijf ik met mijn beide voeten op de grond staan. Ik ben gewoon dol op de nuchtere blik van de lage landen'', aldus Nikkie. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rechtbank verder met zaken Nikkie de Jager en René van der Gijp

Toch gaat haar leven niet alleen over rozen. Twee jaar geleden kwam ze eerder uit de kast dan ze wilde, omdat ze werd gechanteerd. ''Zoiets mag gewoon niemand overkomen'', zegt Nikkie. De YouTube-ster voelde zich gedwongen een coming-outvideo te maken. 

Na het uploaden dacht ze dat haar carrière voorbij was, maar dat bleek het tegenovergestelde te zijn: ''Mijn verhaal is zo goed ontvangen. Plots werd ik een voorbeeld en keken er mensen naar mij voor advies. Dat had ik nooit verwacht.''

De video (zie hieronder) is maar liefst 37 miljoen keer bekeken.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Nikkie de Jager tijdens VN-top: 'Ik wil onderwijzen en het goed doen'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!