Beeld © ANP

Inkomsten concert Matthijs van Nieuwkerk gaan naar organisatie

11 oktober 2021 12:57

De kaartverkoopopbrengst van het NPO-concert van Matthijs van Nieuwkerk (61) wordt gebruikt voor de organisatie van het evenement, zo laat een woordvoerder van BNNVARA weten. Dit weekend stelde showbizzexpert en musicalproducent Albert Verlinde (60) dat het vreemd is dat de muzikale talkshow van de publieke omroep een groot commercieel concert mag organiseren.

"Dit is niet nieuw binnen de publieke omroep"

Het concert, waar onder anderen André van Duin en Typhoon gaan optreden, vindt plaats op 17 maart. De kaartjes kosten tussen de 35 en 85 euro. "BNNVARA zendt in 2022 de registratie van dit concert uit. Het evenement wordt bekostigd vanuit de kaartverkoop. Dit is niet nieuw binnen de publieke omroep", aldus de omroep. "We zijn blij te zien dat er veel mensen zijn die hierbij willen zijn, waarna de rest van Nederland later kan genieten van het concert op TV."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Matthijs van Nieuwkerk geeft bijzonder concert in Ziggo Dome

De verkoop ging zaterdagavond direct na de uitzending van Matthijs gaat door van start. Volgens Albert gaat het concert tonnen opleveren, iets dat volgens de showbizzexpert op zijn minst dubieus te noemen is voor een NPO-programma. "Echt waar, dit kan niet", aldus Albert. "Er waren ook ideeën voor een 'Beste Zangers in Concert' of 'The Passion in Concert', maar dat hebben die omroepen om die reden nooit gedaan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deze BN'er stelde Matthijs van Nieuwkerk voor aan nieuwe vriendin

De NPO zelf was maandag niet bereikbaar voor commentaar.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!