Giel Beelen in Radar Beeld © Radar / 11-10-2021

Mysterieus kruidenmiddel Giel Beelen in Radar maakt tongen los

12 oktober 2021 11:44

Giel Beelen (44) zorgde maandagavond voor behoorlijk wat gefronste wenkbrauwen in de woonkamers van 'Radar'-kijkers. De radio-dj promoot een mysterieus kruidenmengsel genaamd shambala. Wanneer 'Radar'-verslaggever Fons Hendriks hem daarover spreekt, worden de kijkers thuis niet veel wijzer over waar dat mengsel precies uit bestaat.

"Dat is wat ik geleerd heb in mijn innerlijke reis van de afgelopen jaren"

Volgens de website Superfoodies.nl is shambala een natuurlijk kruidenpreparaat met als doel om 'je hart te openen en verbinding te vinden met het al'. Het spul wordt gemaakt met caapi en bobinsana; eerstgenoemde is in sommige landen verboden vanwege eventuele heftige bijwerkingen. 

Fons besluit de radio-dj dan ook stevig aan de tand te voelen: "Er blijft onduidelijk wat precies de dosering is, hoe hoog is de dosis? Wat houdt drie druppels precies in?" Vervolgens demonstreert Giel hoe shambala wordt ingenomen - drie druppels via de mond - maar Fons wil juist weten wát er precies in de substantie zit. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Giel Beelen presenteert vanaf oktober avondshow op de radio

Als Giel de vier bestandsonderdelen opsomt, blijven de verhoudingen alsnog onduidelijk. "Het zijn natuurlijk allemaal planten en daarmee medicijnen. Dat was voor mij ook echt een eye-opener. Je hebt planten en je hebt medicijnen, maar uiteindelijk zijn al die medicijnen van planten gemaakt. En dat is wat ik geleerd heb in mijn innerlijke reis van de afgelopen jaren, dat planten je daar zo bij kunnen ondersteunen, en dat is precies wat shambala ook doet", 'legt' Giel 'uit'.

Het hele interview zie je hieronder:

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Giel Beelen skipt theatertour door coronapas: 'Niet uitsluiten'

Veel kijkers thuis vinden het hele verhaal erg onsamenhangend en verwarrend, zo is te zien in de reacties op Twitter. 'Wat een ergernis. De wetenschappers zeggen ook dat je geen chloor moet drinken, erg gevaarlijk. Moet je het dan toch maar proberen omdat je eigen ervaring belangrijker is? Fijn dat Giel zo lekker zen is, maar z’n realisme is verdwenen', schrijft iemand. Anderen mensen vragen zich af: 'Waar is Giel Beelen mee bezig? Is dit serieus?!' Hieronder nog meer reacties.

De uitzending van Radar is hier terug te zien. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Giel Beelen deelt 'fysieke update' na sixpack challenge

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!