Beeld © ANP

Brace werkt nooit meer met Ali B: 'Drukt eigen mening te veel door'

12 oktober 2021 17:23

Brace (35) werd in één klap bekend toen hij tegelijkertijd met Ali B en Lange Frans & Baas B twee hits scoorde in 2004: 'Ik ben je zat' en 'Moppie'. Ali en Brace werkten nog veel vaker samen, onder andere met 'Leipe Mocro Flavour' en 'Hartendief'. Toch moet Brace er niet aan denken om weer met Ali de studio in te duiken, zo laat hij weten in de nieuwe Videoland-docuserie ‘Ali Bouali’.

"Hij gaat echt letterlijk over lijken"

In de serie, die over het leven van Ali B gaat, draait Brace er niet omheen. Een nieuwe samenwerking met de rapper zit er volgens hem niet meer in. "Ali is supergoed in wat hij doet en ik respecteer hem, maar ik kan gewoon niet meer met hem werken. Ik vind dat hij te veel zijn eigen mening doordrukt." En daar blijft het volgens de zanger niet bij: "Als je goed kijkt zie je dat Ali altijd platen maakt met iemand anders, om zichzelf omhoog te trekken. Dat is zijn tactiek." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ali B goudeerlijk over drugsgebruik in nieuwe docuserie

Ali kan zich niet helemaal vinden in de kritiek van Brace. "Ik ben geen zanger. Logisch toch dat ik daar dan een samenwerking mee zoek? Ik geef onbekende artiesten juist een podium, in plaats van dat ik me aan hen optrek.”

Toch lijkt Brace lang niet de enige te zijn die negatieve gevoelens heeft over gehouden aan de samenwerking met de rapper, zo vat Veronica Superguide samen in een artikel rond de reeks. Ook Yes-R, de neef van Ali, vindt dat hij niet tegen kritiek kan. "Ali denkt dat hij altijd gelijk heeft. Als je iedereen die ooit met Ali gewerkt heeft vraagt hoe het is, bevestigen ze dat." Rapper Boef kan zich vinden in de uitspraken van Yes-R. "Hij heeft nooit iemand die hem tegenspreekt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Brace wil in de voetsporen treden van André Hazes

Zelfs Ali's vrouw Breghje beaamt dat haar man af en toe meedogenloos kan zijn. "Hij gaat echt letterlijk over lijken", zo vertelt ze. "Als hij iets wil, dan moet het gebeuren."

Voor Ali komt de kritiek van zijn vrouw hard binnen. "Ik heb een heel sterke wil. Ik ga sowieso over mijn eigen lijk, maar niet ten koste van een ander. Ja, wel ten koste van je gevoel en je gemak als dat nodig is. Maar ja, daar kies je ook voor als je werkt met iemand zoals ik. Ik zie het als topsport en topsport heeft een prijs. Uiteindelijk wilden de mensen die je hoort praten in mijn docu er niks voor laten, en dat zie je ook als je naar hun carrière kijkt. Ik haal voldoening uit resultaat en niet uit een goed gevoel. Voor mensen die wel rekening houden met andermans gevoelens is dat niet altijd fijn."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ali B openhartiger dan ooit in docuserie

De vierdelige docuserie Ali Bouali verschijnt zaterdag 16 oktober, op de dag dat Ali 40 kaarsjes mag uitblazen. In de Videoland Original geeft de rapper een uniek kijkje in zijn privéleven en vertelt hij voor het eerst over heftige gebeurtenissen in zijn leven, van verslavingen tot geweld. Naast Ali zelf komen zijn vrouw, familie en jeugdvrienden voor het eerst aan het woord en spreken onder anderen collega-vrienden Marco Borsato, Boef, Waylon en Brace eerlijk over hun relatie met hem.

Ali B verklapte eerder ook al dat de docuserie donkere kanten van hem zou laten zien. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!