Emma Wortelboer Beeld © ANP

Emma Wortelboer kwam klaar 'door te fantaseren over succes'

12 oktober 2021 16:40

Menigeen kent Emma Wortelboer als 'De Slimste Mens'-finalist of hysterisch Songfestival-meisje, maar de 24-jarige geniet natuurlijk vooral bekendheid als presentatrice bij BNNVARA. En daar is ze maar wat trots op, onthult ze in de nieuwe editie van 'Veronica Superguide'.

"Man, ik vind die opwinding van live tv serieus lekkerder dan seks"

Niemand minder dan Maxim Hartman ging voor het blad in gesprek met Emma om vragen te stellen over haar carrière. In het interview nam de presentatrice - zoals we haar kennen - geen blad voor de mond. 

Emma vindt live tv maken het hoogtepunt van haar werk en als ze denkt aan tv-succes houdt ze het al helemaal niet meer - letterlijk. "Man, ik vind die opwinding van live tv serieus lekkerder dan seks. Ik ben ook wel eens klaargekomen hè, puur door te fantaseren over succes'', zegt ze openhartig. 

Want tv-succes is waar de jonge vrouw van droomt. Aan zelfverzekerdheid ontbreekt het in ieder geval niet: "Ik denk dat ik nummer 1-presentatrice van Nederland kan worden." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Emma Wortelboer gunt deelnemers Tik M Aan hoge kijkcijfers

Tot nu toe gaat het haar voor de wind. De 24-jarige presenteert inmiddels haar eerste grote, zelf gecreëerde tv-format: Dat Snap Je Als Je Ouder Bent. In dit programma bemiddelt ze tussen kibbelende ouders en pubers. 

Emma weet dat ze zelf nog veel moet meemaken in het leven, maar denkt toch dat haar inbreng hulpvol kan zijn: ''Ik voel mij wel een snotaap, als ik naast zo’n moeder zit. Maar toch sla ik ook een brug tussen die jongeren en hun ouders. Ik hou van discussies die nergens toe leiden. En ook het vuurtje lekker opstoken. Pubers praten helemaal niet meer met hun ouders. Ze leven in totaal verschillende werelden. En daardoor ontwikkelen jongeren zich verbaal niet."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Kijkers vol lof over Emma Wortelboer in De slimste mens

De nieuwe Veronica Superguide met het hele gesprek tussen Maxim en Emma ligt nu in de winkel.

Emma is trouwens niet alleen succesvol presentatrice, maar ook geen onverdienstelijk choreograaf. Kijk hieronder maar hoe ze Matthijs van Nieuwkerk aan het dansen kreeg.

Emma Wortelboer en Matthijs van Nieuwkerk doen geinig dansje

00:12

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!