Beeld © ANP

Bonnie St. Claire: 'Pers was meedogenloos met alcoholprobleem'

13 oktober 2021 07:24

Bonnie St. Claire (71) kende door haar alcoholverslaving zware periodes, maar momenteel is ze nuchter en belangrijker: gelukkig. Wie het haar daarin moeilijk maakte, was de roddelpers. Dat zegt Bonnie in 'de Volkskrant'. De zangeres noemt de pers 'meedogenloos'.

"Thuis ben ik in een hoek op de grond gezakt"

In de vorige eeuw verscheen Bonnie dronken op het podium tijdens een optreden. Haar alcoholverslaving was vervolgens voer voor de nationale showbizzpers. Bonnie stond journalisten destijds te woord, maar heeft daar nu achteraf spijt van.

"Een tijdje later verschenen al die bladen en overal stond ik pontificaal op de voorpagina. Bonnie aan de drank. Bonnie van het podium gehaald. Bonnie stort in. Ik zag ze in de supermarkt liggen, terwijl ik broodjenuchter was. Met opgeheven hoofd ben ik door de supermarkt gelopen, ik woonde toen in Zwaag, in Noord-Holland. Ik wilde me niet laten kennen, maar thuis ben ik in een hoek op de grond gezakt. Vanaf dat moment hield het niet meer op."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Bonnie St. Claire in tranen tijdens schrijven eigen autobiografie

Bonnie is van mening dat er ten koste van haar sensatie werd gecreëerd. Dat vindt ze gemeen, omdat ze naar eigen zeggen geen naar persoon is. "Het was meedogenloos. Zo zou ik nooit met iemand kunnen omgaan."

De periode had een enorme impact op haar leven, maar toch heeft Bonnie geen wrok. Dat vindt ze zinloos. "Dat zit in de hoek van de jaloezie en dat vind ik zo ongeveer de slechtste eigenschap die er bestaat."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!