Peter van der Vorst besteedt meeste tijd aan Videoland

14 oktober 2021 21:02

Peter van der Vorst (49) gelooft dat Videoland de weg naar de toekomst is. De streamingdienst is een steeds groter onderdeel geworden van zijn werk, vertelt de programmadirecteur van RTL aan ANP. "Ik besteed 60 procent van mijn tijd aan Videoland, de rest gaat naar televisie", aldus Peter, die beklemtoont dat lineair nog steeds "super belangrijk is".

"Ik schat de kansen hoog in. Er zit zoveel liefde in. Het is een dramaserie die al drie jaar loopt waar heel veel mensen naar kijken"

Peter is ontzettend trots dat de Videoland-hit Mocro Maffia kans maakt op de Televizier-Ring. Het is de eerste keer dat een programma dat alleen via een streamingdienst te volgen is op de Televizier-Ring kans maakt. "Ik schat de kansen hoog in. Er zit zoveel liefde in. Het is een dramaserie die al drie jaar loopt waar heel veel mensen naar kijken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Videoland schenkt leven aan nieuwe serie met Jethro van De Bachelorette

Volgens hem hoeft de serie over de Amsterdamse onderwereld ook niet op RTL 4 of RTL 5 te komen. "Op Videoland kunnen we wat harder en rouwer zijn. En Mocro Maffia is een rauwe serie en dat is juist het succes."

Als Mocro Maffia zou winnen, is het als het aan Van der Vorst ligt niet de laatste keer dat een Videoland-productie de felbegeerde Ring mee naar huis neemt. "We komen met nog veel meer dramaseries van eigen bodem op Videoland."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Docuserie over Loiza Lamers vanaf nu te zien bij Videoland

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!