Beeld © Youtube/Spuiten & Slikken

Gwen uit B&B Vol Liefde vertelt openhartig over drugsgebruik dochter

16 oktober 2021 15:48

Wij kennen Gwen Vermolen (51) natuurlijk vooral als de goedlachse potentiële match van Bert uit 'B&B Vol Liefde', maar achter die lach schuilt ook het nodige verdriet. In 'Spuiten en Slikken' vertelt Gwen openhartig over het drugsgebruik van haar dochter Gallyon dat volledig uit de hand liep.

"Stop er alsjeblieft mee, want dit wil je gewoon niet meemaken"

De aflevering van Spuiten en Slikken gaat over designerdrugs als 3-MMC. Deze drugs zijn de laatste tijd ontzettend populair geworden. Hoewel het kopieen zijn van bestaande drugs, zijn de designerdrugs in tegenstelling tot XTC en cocaine gewoon legaal in Nederland. En dat terwijl ze niet zonder risico zijn. Iemand die daarover kan meepraten is Gallyon, de dochter van Gwen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gwen uit B&B Vol Liefde deelt romantisch kiekje met nieuwe vriend

Gallyon gebruikte een aantal jaar bijna elk weekend de drugs en dat was niet zonder gevolgen. Ze belandde uiteindelijk in het ziekenhuis, waar ze maar liefst vier weken moest blijven. Uiteindelijk bleek dat haar alvleesklier ontstoken was en voor de helft was afgestorven. En dat allemaal door het gebruiken van de designerdrugs, zo constateerde artsen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bert uit B&B Vol liefde is voorlopig klaar met vrouwen

Halverwege de aflevering komt ook Gwen, de moeder van Gallyon aan het woord. Als haar wordt gevraagd hoe het voor haar was dat het zo was misgegaan, draait ze er niet omheen. "Ja dan ben je boos. Ik heb meteen haar vriend gebeld om te vragen waarom ze tegen mij hebben gelogen", zo vertelt Gwen. "Je kunt dan denken hoe stom kun je zijn, maar ook dat heeft geen zin om te zeggen, want het is al gebeurd. En ik heb van dichtbij meegemaakt als kind hoe het is als iemand verslaafd is."

Gwen heeft er dan ook aardig van wakker gelegen. "Tuurlijk ben ik me kapot geschrokken. Omdat zij me altijd wijsmaakte dat ze het maar af en toe deed met vrienden en dan hoor je gewoon dat het bijna iedere week is." Gallyon hoopt dat ze met haar verhaal andere mensen kan waarschuwen voor de gevaren van de drugs. "Ik weet wat ik mezelf heb aangedaan, maar iemand anders kan het ook gebeuren. Stop er alsjeblieft mee, want dit wil je gewoon niet meemaken. Je wilt niet vier keer in vier weken het gevoel hebben dat je doodgaat. Je moet gewoon voorzichtig zijn met je lijf. Het is gewoon troep."

Gwen wist met haar deelname aan B&B Vol Liefde de nodige aandacht op zich te vestigen. Zo probeerde ze de stugge Bert te verleiden met een striptease. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!