Sharon Doorson, Art Rooijakkers en Monique Westenbeg Beeld © ANP

Deze koppels hebben hun relatie in 2021 verbroken

28 december 2021 09:53

2021 was weer een bewogen jaar in showbizzland. De ene na de andere bekende Nederlander maakte bekend zijn of haar relatie te verbreken. Harten in duizenden stukjes of soms gewoon vredig uit elkaar gaan, we kwamen beide varianten veelvuldig tegen.

"Ik ben wel gek op dat meisje, ja"

André Hazes en Monique Westenberg

De bekendste breuk dit jaar was uiteraard die van volkszanger André Hazes en zijn ex-verloofde Monique Westenberg. Tien maart maakten de twee officieel bekend uit elkaar te zijn. De breuk vond vier maanden na de sprookjesachtige verloving van André en Monique plaats. 

Niet kort daarna, op zeven april, maakte André bekend dat hij het erg gezellig had met Sarah van Soelen. "Ik ben wel gek op dat meisje, ja", vertelde André toen in de talkshow van presentator Beau van Erven Dorens. 

Zien: André en Sarah geven eerste gezamenlijke interview

00:41
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

André Hazes lijkt van aardbodem verdwenen: wat is er aan de hand?

Art Rooijakkers en Andrea

In augustus werd bekend dat presentator Art Rooijakkers en Andrea na twintig jaar uit elkaar gaan. Gelukkig hebben de twee dat in goed overleg besloten: 'Hoewel enorm verdrietig, zijn Art en Andrea in goede harmonie uit elkaar gegaan en richten ze zich nu vooral als trotse ouders op de opvoeding van hun dochters', lieten de twee in een verklaring weten. 

Art en Andrea werden in april 2017 nog de ouders van een tweeling: Puk en Keesje

Art Rooijakkers en ex Andrea in harmonie uit elkaar

02:33
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Art Rooijakkers vindt ongemak in datingprogramma 'ontroerend'

Hugo Kennis en Sander Bos

Tv-kok Hugo Kennis was verloofd met Sander Bos, maar in een verklaring liet hij afgelopen zomer het volgende weten: 'Verdrietig nieuws op deze regenachtige woensdagochtend. Sander en ik hebben het besluit genomen om na 6,5 fantastische jaren een punt te zetten achter onze relatie.' 

Toch kwam de breuk niet heel onverwachts. Zo vertelde Hugo begin juli in de podcast Dit Komt Nooit Meer Goed nog over een dipje in hun relatie: "Iedere relatie heeft ups en downs en we zitten even in een down. Er zijn zoveel dingen waar een taboe omheen hangt en dat kun je maar op één manier doorbreken: door het te zeggen." 

Hugo en Sander vormden sinds 2015 een setje en waren sinds 2019 verloofd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hugo Kennis slaapt schrikbarend weinig: '4 uur per nacht'

Kim Kardashian en (Kan)Ye West

Uiteraard mag Kim K niet ontbreken uit deze lijst. Dé breuk van Amerika van afgelopen jaar en nog steeds is er veel rondom het stel te doen. Want hoewel de twee al officieel van elkaar zijn gescheiden, zou Kim wel weer open staan voor een hereniging. Maar ondertussen heeft ze het ook heel gezellig met Pete Davidson.

"Ze hebben veel ondernomen als gezin, zonder de kinderen daarbij valse hoop te geven. Het is vooral dat Kim en Kanye weer nader tot elkaar zijn gekomen, iets wat met name voor haar heel belangrijk is omdat Kanye haar vertrouwen heeft beschaamd. Hij heeft er nooit twijfel over laten bestaan haar terug te willen, maar zoiets moet wel van twee kanten komen", liet een bron afgelopen september aan E! News weten.

Geeft Kim Kardashian Kanye West nog een tweede kans?

03:42
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kanye West wil ook eigen gadgets op de markt brengen

Timor Steffens en Zoey Ivory 

In mei gingen er al geruchten dat danser Timor Steffens en model Zoey Ivory een punt achter hun relatie hadden gezet. Niet veel later bevestigde Timors management het nieuws. Aangezien de twee wel samen de zorg namen voor hun hondje, doen de twee voortaan aan co-parenting

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Timor Steffens wil niets liever dan een eigen gezin stichten

Freek Bartels en Mick

Begin april maakte musicalster Freek Bartels bekend dat hij niet meer samen is met Mick. De twee hadden elkaar leren kennen via Tinder, en hoewel de relatie een paar jaar duurde, had het uiteindelijk geen lange adem.

Freek vertelde eerder openhartig over zijn kinderwens: "Ik heb geen diepgewortelde kinderwens, maar als mijn partner die wel zou hebben, dan sta ik daarvoor open. Ik geniet nu vooral van de kinderen van vrienden en familie. Heerlijk vind ik dat, maar ik ben stiekem ook altijd wel weer blij als ik aan het einde van de middag weg kan gaan. Wel de lusten, niet de lasten.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Freek Bartels gaat prins Harry spelen in Diana-musical

Sharon Doorson en Brunno

Na maar liefst elf jaar besloten zangeres Sharon Doorson en haar ex Brunno om er een eind aan te breien. Het voormalig koppel maakte afgelopen mei bekend uit elkaar te gaan. In een persoonlijke post liet Sharon destijds weten: 'Een nieuw avontuur, maar met veel emoties... Maliya en ik gaan verhuizen, terug naar Utrecht, waar ik zelf ben opgegroeid. Brunno en ik hebben er helaas voor gekozen om na een relatie van elf jaar uit elkaar te gaan. Ik ben dankbaar dat we samen zo'n speciaal meisje op de wereld hebben gezet, want ze is het beste wat ons ooit is overkomen. Dankbaar voor al onze mooie herinneringen samen.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sharon Doorson nog altijd last van naweeën burn-out

Donny Roelvink en Janice Blok

Er gingen een tijd lang geruchten rond over de status van de relatie tussen Donny Roelvink en Janice Blok. Op 22 oktober gaf het showbizzkoppel eindelijk duidelijkheid en bevestigden ze hun breuk op social media.  

De precieze reden willen de twee graag voor zichzelf houden, zo was te lezen op Instagram. 'We hebben gelukkig geen ruzie. Maar soms loopt het leven anders dan je verwacht. Dit is op dit moment de juiste beslissing voor ons allebei. Ik wil dit hoofdstuk dan ook graag afsluiten, hoop dat jullie daar respect voor hebben en wil jullie hierbij vragen om ons hierover dan ook met rust te laten.' 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Donny Roelvink en Janice Blok zetten punt achter relatie

Ellemieke Vermolen en Sergio Herman

Ellemieke Vermolen en haar ex-man Sergio Herman kondigden begin dit jaar hun scheiding aan. De twee waren maar liefst twaalf jaar met elkaar getrouwd en kregen samen drie kinderen, zoons Noah, Zenna en Josha. Zoontje Josha overleed vlak voor de geboorte. 

Ellemieke vertelde eerder bij RTL Boulevard openhartig over de breuk. 

Ellemieke Vermolen na scheiding: 'Opstaan en doorgaan'

00:51
Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Ellemieke Vermolen blikt terug op scheiding: 'Niet veel veranderd'

Glennis Grace en Lévy

Zo'n anderhalf jaar nadat Glennis Grace en haar vriend Lévy een punt achter hun relatie zetten, kondigt Glennis - na een hereniging in maart van dit jaar - opnieuw aan dat ze als vrijgezel door het leven gaat. En wel via een ietwat opmerkelijke manier: op de Instagram Story van Ali B.

Tijdens de opnames van The Voice of Holland neemt Ali zijn 900.000 volgers mee achter de schermen van The Voice én in de liefdesperikelen van zijn nieuwe collega. "Hier zijn mijn collega's. (...) En oh, kijk eens wie we hier hebben", zegt hij terwijl hij de camera op Glennis richt. "She's single again, zoals jullie hebben gelezen." Daarop zegt Glennis: "Waarom zeg je dat nou weer?” 

"Is het niet waar?" kaatst Ali terug. "Jawel! Het is wel waar", geeft Glennis toe. 

Glennis Grace blijft voorlopig vrijgezel: 'Ik vind het heerlijk'

00:40
Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Glennis Grace vertelt reden van relatiebreuk

Lisa Vol en Ergin 

Voor Lisa Vol - bekend van meidengroep OG3NE - en haar vriend Ergin brak begin deze maand een treurige tijd aan. Op Instagram deelt Lisa een foto van zichzelf en Ergin waarin de zangeres bekendmaakt dat ze een punt achter hun relatie hebben gezet. 'Na een relatie van zeven jaar hebben Ergin en ik, in goed overleg, besloten ieder ons eigen weg te gaan in het leven. We koesteren de mooie herinneringen van onze relatie met een lach en zijn dankbaar voor de troost die we elkaar hebben kunnen bieden in droevige tijden.'

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Lisa Vol van OG3NE na zeven jaar weer vrijgezel: 'Doet veel pijn'

Jacob de Vries en Carla

De ware Jacob bleek hij niet te zijn voor de vier vrouwen die speciaal voor hem in B&B Vol Liefde naar het zonnige Portugal afreisden, maar ná de opnames leek het voor Jacob wel te vlotten in de liefde. Eventjes dan. Het was niet huishoudhulp Marianne die zijn hart sneller deed kloppen - geef toe: had gekund - maar de Nederlandse Carla, die door de programmamakkers niet werd geselecteerd om mee te doen. Helaas bleek hun geluk van korte duur; na drie weken ontstonden al de eerste scheuren.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jacob uit B&B Vol Liefde doet zijn kant van verhaal over breuk

Katja Schuurman en  Freek van Noortwijk

Toch wel dé break-up van het jaar in BN'er-land: vorige maand liet Katja Schuurman weten dat zij en Freek van Noortwijk de handdoek in de ring gooien. In haar post vertelt Katja dat de twee enorm hun best hebben gedaan om hun huwelijk te laten werken, maar dat ze te veel van elkaar verschillen. Toch is ze meer dan dankbaar dat hun wegen elkaar gekruist hebben. Freek sluit zich daar volledig bij aan, zo kunnen we lezen in een Instagram-bericht dat hij een week later aan de scheiding wijdde.   

'Waren geen krasjes te zien in huwelijk Katja en Freek'

04:33
Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Katja Schuurman en Freek van Noortwijk uit elkaar

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!