Marieke Elsinga en Mattie Valk Beeld © ANP

Het Geluid houdt de gemoederen bezig: al 50.000 euro prijzengeld

19 oktober 2021 14:31

Het worden een paar spannende weken bij radiozender Qmusic: Het Geluid is namelijk nog altijd niet geraden. En dat terwijl het prijzengeld inmiddels de 50.000 euro is gepasseerd. De makers hebben dan ook de eerste tip vrijgegeven.

"Het openmaken van een blikje smeerleverworst"

'Het blokje door een vormpjespuzzel laten vallen', 'Het openmaken van een blikje smeerleverworst', 'Het snoozen van een wekkerradio' en 'Een telefoon in een docking station zetten': het is maar een kleine greep uit de inmiddels honderden foute antwoorden. De eerste hint is inmiddels vrijgegeven en die is behoorlijk opvallend. Een kinderstem vertelt aan de luisteraars: "Ik ben Jackie, ik ben vier jaar oud, ik ben de hint voor het geluid, doei." 

Zelf benieuwd geworden naar Het Geluid? Dat is hieronder te beluisteren. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Afrojack en Sunnery James & Ryan Marciano aan de slag voor Qmusic

De toekomstige winnaar van Het Geluid heeft binnenkort wat te vieren met dit flinke geldbedrag, maar Qmusic heeft dat nu al. De radiozender is namelijk marktleider, zo werd vanochtend bekend. Qmusic noteerde in de meetperiode over augustus en september een marktaandeel van 11,9 procent en is daarmee NPO Radio 2 voorbij. Die zender zakte 0,4 procentpunt ten opzichte van de vorige periode naar 11,4 procent.

"De Top 40, Het Geluid, het Foute Uur, een ijzersterke ochtend- en middagshow, grote talenten en ervaren dj's, het zijn allemaal ingrediënten voor een zender die zich met recht de grootste van het land mag noemen", reageerde programadirecteur Dave Minneboo op het nieuws. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hoog bezoek voor Qmusic: Ed Sheeran komt optreden

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!