Alyssa Milano Beeld © Getty Images

Charmed-actrice Alyssa Milano gearresteerd bij demonstratie in Washington

20 oktober 2021 01:25

Alyssa Milano (48) is dinsdag gearresteerd tijdens een demonstratie bij het Witte Huis. De Amerikaanse actrice demonstreerde daar met andere mensen om het Amerikaanse stemrecht te beschermen.

"Steun mij en laat de Senaat en het Witte Huis weten dat stemrecht niet mag afhangen van waar je woont"

'Ik ben zojuist gearresteerd omdat ik van de regering Biden en de Senaat eis dat ze hun mandaat gebruiken om het stemrecht te beschermen. Steun mij en laat de Senaat en het Witte Huis weten dat stemrecht niet mag afhangen van waar je woont', twitterde de Charmed-actrice vlak na haar arrestatie.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Actrice Alyssa Milano wenst 'ergste vijand' nog geen corona

De demonstratie werd gehouden aan de vooravond van het moment waarop de Amerikaanse Senaat moet beslissen of ze door willen gaan met het uitvoeren van de Freedom to Vote-wet, waarmee stemmen makkelijker moet worden gemaakt en van de verkiezingsdag een nationale feestdag wordt gemaakt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Charmed-actrice Alyssa Milano extreme haaruitval door corona

Er wordt gedemonstreerd omdat de Republikeinen de behandeling van het wetsvoorstel met langdradige redevoeringen proberen te blokkeren of vertragen. Eerder al wilden Republikeinen in sommige staten het stemrecht beperken door bijvoorbeeld strengere regels voor identificatie aan te nemen en stemlokalen eerder te sluiten.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!