Nikkie de Jager Beeld © Getty Images

Nikkie de Jager onthult: dit is echt 'not done' op Met Gala

24 oktober 2021 12:02

Er is geen plek op de wereld waar zien en gezien worden zo van toepassing is als op het Met Gala. Vorige maand vond het spektakel weer plaats in New York en ditmaal had het een Nederlands tintje. 'Onze' eigen Nikkie de Jager (27) was namelijk uitgenodigd en vertelt in de nieuwste editie van 'LINDA.' alles over het bijzondere avontuur.

"Ze hebben van alles op tafel staan, maar iedereen fluistert je in: 'Niks pakken hoor'"

Nikkie maakte in mei in binnen- en buitenland indruk toen ze naast Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit het Eurovisiesongfestival in Rotterdam mocht presenteren. Door veel kijkers werd ze de ster van de show genoemd. Ook de interviews die Nikkie achter de schermen deed met de deelnemers vielen in de smaak. Ook bij Anna Wintour, de moeder van Vogue, bleef ze niet onopgemerkt en zo wist de make-upgoeroe dit jaar een uitnodiging te bemachtigen voor hét event van het jaar: het Met Gala, het jaarlijks mode-fundraising gala voor het Metropolitan Museum of Art in New York.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nikkie de Jager onthult eigen wassen beeld: 'Oh my god!'

In een prachtige creatie van de Nederlandse designer Edwin Oudshoorn bracht Nikkie op de rode loper een eerbetoon aan de Amerikaanse activist en dragqueen Marsha P. Johnson, die vocht voor de rechten van trans personen. "Ik vond het doodeng", blikt de 27-jarige terug in het blad. "Het is toch de Olympische Spelen, de Oscars, en alle Awardshows bij elkaar van de fashionwereld."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rechtbank verder met zaken Nikkie de Jager en René van der Gijp

Wat Nikkie niet wist, is dat mode-icoon Anna Wintour alles goed moet keuren. En met alles bedoelen we ook echt álles. "Zij keurt de lijst met uitnodigingen, zij moet goedkeuren wat je aantrekt, hoe je eruitziet. Het feit dat zij me kent, vind ik al een ding. Maar dat ze het ook nog oké vond dat ik kwam en akkoord was met de jurk van Edwin Oudshoorn", aldus de YouTuber.

Hoewel Nikkie de avond van haar leven heeft gehad, zit ze nog wel met één ding in haar maag. Of beter gezegd: met geen ding in haar maag. "Wat ik heel gek vond, was dat het een diner was, maar dat je er helemaal niets van mocht eten. Terwijl: ik hou heel erg van eten. (...) Ze hebben van alles op tafel staan, maar iedereen fluistert je in: 'Niks pakken hoor, dat is echt not done.'"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nikkie de Jager wil niet in VS wonen: 'Vind het thuis gewoon fijn'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!