Nikkie de Jager Beeld © Getty Images

Nikkie is trots dat ze een voorbeeld kan zijn voor transgenders: 'Ik heb gewonnen'

20 oktober 2021 15:37

Toen Nikkie de Jager (27) zo'n dertien jaar geleden startte met haar YouTube-kanaal, had ze nooit durven dromen dat ze zou staan waar ze nu is. Toch lacht het leven de make-up goeroe niet alleen maar toe en werd ze twee jaar geleden gechanteerd om uit de kast te komen. "Ik was Nikkie, een vrouw, maar ik wist dat zodra ik uit de kast zou komen, ik Nikkie de transgender zou zijn. Dus van die labels moeten we af", stelt ze nu in 'LINDA.'.

"Dat is de groep die mij altijd heeft gepest, die me het leven echt zuur heeft gemaakt"

Nikkie vertelt in het openhartige interview dat ze gedurende haar jeugd constant dacht: 'waarom moet ik zo geboren zijn?' "Tot aan mijn coming-out dacht ik echt: waarom moet ik dit meemaken? Waarom moet ik een voorbeeld zijn? Waarom?" geeft ze toe. "Dat gevoel had ik eigenlijk heel mijn jeugd door."

De YouTuber weet nog goed dat de opnames van Wie is de Mol? net achter de rug waren toen ze voor het eerst werd gechanteerd. Nikkie vertelt: "Toen zei ik tegen mijn vriend Dylan en mijn familie: 'Straks staan Tygo, Jeroen en ik in de finale en moet ik lezen dat er drie mannen in de finale staan. Of dan word ik Nikkie, die transgender.'"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nikkie de Jager onthult eigen wassen beeld: 'Oh my god!'

Destijds zag ze dat als iets 'heel negatiefs', maar inmiddels kijkt de Televizier-winnaar er met een ander perspectief naar. "Nu ben ik juist blij dat ik kan zeggen: Nikkie de transgender heeft gewonnen. Het is een label, I hate it, maar ik ben ook trots dat ik dat voorbeeld kan zijn. Dat andere mensen kijken en denken: het kán. Je kunt dan nog steeds een carrière hebben, je kunt nog gewoon doorleven, het stopt niet als jij uit de kast komt."

Dat betekent echter niet dat Nikkie niet meer op haar hoede is. "Als ik ergens een groepje jongens van tussen de zestien en twintig jaar zie staan, vind ik dat nog altijd doodeng", geeft ze toe. "Dat zit zo diep in me geworteld. Ik denk ook niet dat dat ooit nog weggaat. Dat is de groep die mij altijd heeft gepest, die me het leven echt zuur heeft gemaakt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Songfestival levert Nikkie de Jager Televizier-Ster op

Ondanks alles had ze de strijd absoluut niet willen missen: "Vanaf dag één ben je anders dan anderen, dus ik weet niet beter dan dat ik elke dag heb moeten vechten. Maar het heeft me gemaakt tot wie ik ben, en dat zou ik echt voor geen goud willen veranderen. Ik zou het eigenlijk ook wel heel erg saai vinden als ik een normaal leventje zou hebben."

Normaal is haar leven allesbehalve, zo sprak ze onlangs nog bij de Verenigde Naties.

Nikkie de Jager mag spreken bij Verenigde Naties

00:26

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!