Dua Lipa Beeld © ANP

Producers van Dua Lipa kiezen Britse songfestivalact

21 oktober 2021 07:48

Het team achter succesvolle artiesten als Dua Lipa (26) en Lana Del Rey (36) kiest de komende Britse deelnemer aan het Eurovisiesongfestival. Het bedrijf stapt in nadat het Verenigd Koninkrijk vorig jaar laatste werd met James Newman (36), meldt de 'BBC' donderdag.

TaP Management neemt de selectie van de Britse inzending over van muzieklabel BMG. De platenmaatschappij behaalde sinds de deelname van Jade Ewen in 2009 geen enkele top 10-notering meer en was dus weinig succesvol. De laatste keer dat het Verenigd Koninkrijk het liedjesfestijn won, was in 1997 met het nummer 'Love Shine a Light' van Katrina and the Waves.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dua Lipa gaat voor het eerst in film spelen

Het bureau dat de selectie nu zal uitvoeren ontstond in 2009, toen advocaat Ben Mawson zangeres Lana Del Rey hielp om van een paar ongunstige muziekdeals uit te komen. Samen met de ervaren muziekmanager Ed Millet ontfermde hij zich toen over Lana en begon haar succesvolle loopbaan. Inmiddels heeft het bedrijf tientallen artiesten in de stal, waaronder ook onder anderen Angus & Julia Stone en DJ Shadow.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dua Lipa stelt Future Nostalgia Tour weer uit, bezoekt wel Amsterdam

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!