Alec Baldwin Beeld © Getty Images

Acteur Alec Baldwin lost dodelijk schot op filmset

22 oktober 2021 03:36

Acteur Alec Baldwin (63) heeft donderdag een dodelijk schot gelost met een vuurwapen op een filmset in de Amerikaanse staat New Mexico. De 42-jarige cameraregisseur van de film, Halyna Hutchins, is daarbij om het leven gekomen. De 48-jarige regisseur Joel Souza is volgens de politiekorpschef van Santa Fe met schotwonden naar het ziekenhuis gebracht, maar hij is buiten levensgevaar.

‘'Rechercheurs doen onderzoek wat er precies is afgeschoten"

Het incident gebeurde tijdens opnames voor de film Rust, een western waar de 63-jarige Alec behalve als acteur ook als co-producent voor werkt. Halyna werd per helikopter naar het ziekenhuis gebracht, maar zij overleed daar enkele uren later aan haar verwondingen.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Alec Baldwin vertrekt van Twitter na gedoe over accent-opmerking

Het zou gaan om een wapen met losse flodders dat werd gebruikt in de western die zich in de 19e eeuw afspeelt, meldt een woordvoerder van het productiehuis. De opnamelocatie in de buurt van Santa Fe wordt vaak gebruikt door filmproducenten. "Uit onze eerste bevindingen blijkt dat een scene gefilmd werd toen een schot werd gelost met het vuurwapen, rechercheurs doen onderzoek wat er precies is afgeschoten", schrijft de korpschef.

Het onderzoek naar het incident is nog gaande en er is nog niemand aangeklaagd. Wel zijn de opnames voor de film voorlopig stilgelegd. De western gaat over een bandiet wiens kleinzoon veroordeeld is voor moord en die met hem op de vlucht slaat.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Alec Baldwin neemt het op voor zijn vrouw na kritiek op accent

Er zijn strenge regels rondom het gebruik van wapens op filmsets, maar er zijn in het verleden vaker ongelukken gebeurd. Het bekendste incident is dat met Brandon Lee, de zoon van vechtsportlegende Bruce Lee, die in 1993 stierf tijdens het filmen van The Crow nadat hij werd neergeschoten door een pistool dat met losse flodders geladen had moeten zijn.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vrouw Alec Baldwin onder vuur om 'nepaccent'

Alec plaatste enkele uren voor het incident nog een foto op Instagram, waar te zien was dat hij op de set aanwezig was. De acteur is al sinds de jaren tachtig in films en op tv te zien. Hij werd bekend door spraakmakende films zoals The Hunt for Red October en twee verschillende Mission Impossible-films. Zijn parodie op voormalig president Donald Trump bij Saturday Night Live leverde hem vorig jaar veel nieuwe fans op.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!