Chantal Janzen Beeld © ANP

Chantal Janzen beleefde heftige periode door een stalker

22 oktober 2021 11:50

Het leven van een bekende Nederlander gaat niet altijd over rozen. Dat geldt ook voor Chantal Janzen (42): de presentatrice werd lange tijd gestalkt. Met hulp van een therapeut heeft Chantal deze heftige periode achter zich kunnen laten. Dat vertelt ze aan RTL Duitsland.

"Mijn telefoon ging af. En op dat moment hoorde ik dat hij iemand had vermoord"

Een 24-jarige jongen, die groot fan was van Chantal Janzen, vroeg de presentatrice jaren geleden om een selfie. Ze wist toen nog niet dat deze ‘fan' haar leven even later in een hel zou veranderen. 

Hij begon haar te stalken en volgde elke stap die ze zette. Dit had logischerwijs een grote impact op het leven van Chantal: "Je bent bang om de straat op te gaan, om naar de studio te gaan. Daar heeft hij ook gestaan." Ze durfde daarom ook niet meer alleen naar huis te lopen na een show. "Dit incident was echt de reden dat ik dacht: nee, ik wil thuis zijn, bij mijn man, bij mijn kind. Dat heeft even geduurd. Nu ligt het achter me en vind ik het fijn om dat niet meer te voelen”, legt ze uit.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Chantal Janzen krijgt dubbel platina award: 'Ook meteen de laatste'

Chantal Janzen emotioneel op Duitse tv

00:40

Hoe gevaarlijk deze stalker was, bleek even later. De jongen had een scooterrijder neergestoken om zijn scooter te stelen en daarmee naar Chantals huis te rijden. De eigenaar van de scooter overleefde de aanval maar net. De jongen werd veroordeeld tot zeven jaar cel en tbs met dwangverpleging. In de gevangenis stak hij een 82-jarige man dood. Chantal was in München toen ze het hoorde: ''Mijn telefoon ging af. En op dat moment hoorde ik dat hij iemand had vermoord."

De presentatrice zegt de situatie in eerste instantie zwaar onderschat te hebben: ''Ik heb me daarvoor niet gerealiseerd hoe gevaarlijk de situatie was. Hoe gevaarlijk die man was.'' De blondine noemt het incident 'de keerzijde van bekend zijn'. ''Dit is de andere kant van het mooie glamourleven.” Ze vervolgt: ‘’Ik ben blij dat het niet vaak voorkomt."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Chantal Janzen over gezin: 'Ik heb nooit een ideaalbeeld gehad'

Op carrièregebied gaat het de presentatrice wel voor de wind: na het presenteren van het songfestival weet de hele wereld wie Chantal is en kan het internationale succes van start gaan. Het eerste uitstapje gaat naar Duitsland: daar kruipt de presentatrice achter de jurydesk van Das Supertalent. Daarover meer in de video hieronder. 

Chantal Janzen traint volop voor Duitse tv-klus: 'Spierpijn in m'n tong'

00:54

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!