Beeld © ANP

Deze acteurs en actrices konden elkaar niet uitstaan op de set

22 oktober 2021 17:24

Er zijn van die momenten dat het toch wel fijn is als je het goed met elkaar kunt vinden, bijvoorbeeld als je maandenlang met elkaar op de set van een film of serie moet staan. Helaas gold dat niet voor deze acteurs en actrices die elkaar werkelijk niet konden luchten of zien, maar wél met elkaar moesten samenwerken.

Kim Cattrall vs. Sarah Jessica Parker

In de serie Sex and the City waren ze elkaars beste vriendinnen, maar in het echte leven bleek dat toch wel anders te zijn. De ruzie tussen Kim Cattrall (65) en Sarah Jessica Parker (56) kwam naar buiten toen Kim een interview op televisie deed met Piers Morgan. Kort daarvoor was bekendgemaakt dat er geen derde Sex and the City-film zou komen, omdat Kim weigerde mee te werken. Tijdens het interview maakte Kim duidelijk waarom. "De mensen van Sex and the City en met name Sarah Jessica Parker hadden wel wat aardiger tegen me mogen zijn." Toen in 2008 de broer van Kim plotseling overleed en Sarah Jessica haar via Instagram condoleerde, sloegen bij Kim de stoppen door. Ze plaatste een post op Instagram waarin ze flink uithaalde naar Sarah Jessica.

'Mijn moeder vroeg me vandaag wanneer die hypocriete Sarah Jessica Parker me met rust zou laten. Je pogingen om toenadering te zoeken herinneren me er weer aan hoe wreed je destijds was en nu nog steeds bent. Laat me dit héél duidelijk maken (als ik dat nog niet had gedaan). Jij bent niet mijn familie en je bent geen vriendin. Dus stop met het exploiteren van onze tragedie om je 'aardige meid'-imago te herstellen.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sarah Jessica Parker noemt dood Willie Garson 'ondraaglijk'

Lea Michele vs. Naya Rivera

Naya Rivera, die verdrietig genoeg in 2020 op 33-jarige leeftijd overleed, was een van de eersten uit de cast van Glee die haar mond opentrok over medespeler Lea Michele (35). In haar biografie Sorry Not Sorry spaart ze Lea niet. "Ik denk dat Rachel - eh, ik bedoel Lea - er niet van hield om de spotlight te delen. Het leek wel alsof ze me overal de schuld van gaf. Altijd als er iets misging, lag het aan mij. Als ik ergens over klaagde, ging ze er automatisch van uit dat ik over haar aan het roddelen was. Ze begon me al vrij snel te negeren en tijdens seizoen 6 heeft ze geen woord tegen me gesproken." Het lijkt er sterk op dat Naya gelijk had wat betreft het gedrag van Lea, want de afgelopen jaren kwamen er meer mensen naar buiten met verhalen over Lea.

Zo vertelde Samantha Marie Ware, die Jane Hayward speelde in het zesde seizoen van Glee, dat Lea ervoor heeft gezorgd dat het werken op de set een hel was. 'Wist je nog dat je mijn eerste televisiebaantje een levende hel maakte? Want ik zal dat nooit vergeten. Ik weet nog dat je tegen iedereen had gezegd dat je, als je de mogelijkheid zou krijgen, in mijn pruik zou poepen,' schreef ze destijds in een tweet. Ook Heather Morris, die Brittany Pierce speelde in Glee, had geen leuke ervaring met Lea. Tijdens de podcast Everything Iconic vertelde ze dat mensen simpelweg te bang waren om bij de grote bazen van Fox aan de bel te trekken over het gedrag van Lea. 'Ik had het gevoel dat het niet mijn taak was en ik weet eigenlijk niet waarom, want ik hoorde gewoon bij de cast. De enige persoon die wél eerlijk durfde te zijn, was Naya.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Glee-actrice: 'Cast durfde pestgedrag Lea Michele niet te melden'

Julia Roberts vs. Hugh Grant

Mensen die de film Notting Hill hebben gezien, kunnen zich hier waarschijnlijk niks bij voorstellen, maar Julia Roberts (53) en Hugh Grant (61) konden het blijkbaar niet met elkaar vinden op de set van de romantische film. Julia heeft nooit veel losgelaten over haar ervaringen op de set, Hugh wel. Zo vertelde hij tijdens een interview dat Julia een ontzettende diva was en dat ze een hele entourage meehad op de set. In 2015 ging hij nog een stapje verder tijdens een interview met Andy Cohen in Watch What Happens Live, toen hij besloot een boekje open te doen over de zoenscènes in Notting Hill. "Ze gaat me hier waarschijnlijk om haten, maar de zoenscènes waren helemaal niet geweldig, want ze heeft zo’n ontzettende grote mond." Op de vraag of hij nog weleens contact met Julia had zei hij: "Nee, ik heb denk ik te veel grapjes gemaakt over de grootte van haar mond en zij haat me waarschijnlijk."

Iemand met wie Hugh Grant het wél goed kon vinden op de set was Nicole Kidman. De twee speelden onlangs samen in de bloedstollende serie The Undoing

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Julia Roberts flirtte met 'Chandler' voor rol in Friends

Robert Downey Jr. vs. Terrence Howard

Er zijn maar weinig actiefilms zo succesvol geweest als de Iron Man-films met Robert Downey Jr. (56) in de hoofdrol. Acteur Terrence Howard (52), die een rol speelde in de eerste film, is echter van mening dat de films er zonder zijn hulp nooit zouden zijn geweest én dat Robert hem een nogal gemene streek heeft geleverd. Zo vertelde Terrence in een interview: "Het bleek, en dit gaat me problemen opleveren, dat de persoon die ik aan de rol van Iron Man heb geholpen, toen het tijd was voor de tweede film, mijn geld heeft gepakt en ervoor heeft gezorgd dat ik niet meer mee mocht doen."

"We deden een deal voor drie films, wat betekent dat je de deal vóór de eerste film al sluit. Ik zou een bepaald bedrag krijgen voor de eerste, een bepaald bedrag voor de tweede en een bepaald bedrag voor de derde. Toen het tijd was voor de tweede film kwamen ze naar mij toe en zeiden ze: we kunnen je maar één achtste betalen van wat we eerder met je hadden afgesproken, want wij denken dat de tweede film net zo succesvol zal zijn zonder jou als met jou. Ik besloot mijn 'vriend' toen te bellen die ik had geholpen aan de hoofdrol en hij belde me pas na drie maanden terug.” Terrence werd uiteindelijk in de rest van de films vervangen door acteur Don Cheadle.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Robert Downey Jr. rouwt na dood assistent

Debra Messing vs. Megan Mullally

In de tv-show Will & Grace waren Debra Messing (53) en Megan Mullally (62) goede vriendinnen, maar op de set ging het er minder vriendschappelijk aan toe. Het balletje kwam aan het rollen toen de twee elkaar plotseling niet meer volgden op Instagram. In haar podcast In Bed with Nick and Megan vertelde Megan, die op dat moment een vervolg op de show aan het filmen was, dat het er niet zo gezellig aan toeging. "Ik word gepest. Ik ben zestig jaar en ik word gepest. Het is een verraderlijk en gevaarlijk iets en ik wil het gelukkige en onschuldige deel van mezelf nooit verliezen, maar het is bijna alsof ik dat deel van mezelf moet doden. Maar dat zal ik nooit doen, want het is een deel van wie ik ben." Hoewel Megan nooit de naam van Debra noemde, waren fans van de show ervan overtuigd dat ze het over Debra had.

Ryan Gosling vs. Rachel McAdams

In de film The Notebook speelden de twee een stel dat dolverliefd was op elkaar, maar op de set konden Ryan Gosling (40) en Rachel McAdams (42) elkaar niet luchten of zien. Volgens de regisseur van de film, Nick Cassavetes, gingen de ruzies tussen de twee erg ver. "Op een dag kwam Ryan naar me toe en er stonden op dat moment zo’n honderdvijftig mensen klaar voor een grote scène. Hij vroeg mij of ik Rachel uit de scène kon halen en een andere actrice kon laten komen om het script met hem door te lezen. Hij zei dat hij simpelweg niet met haar kon werken."

Uiteindelijk moesten de twee het noodgedwongen met elkaar uitpraten. "Ze begonnen te schreeuwen en schelden naar elkaar en gek genoeg ging het daarna veel beter tussen ze." Het ging zelfs zó goed, dat ze een tijdje een echte relatie met elkaar hadden na de opnames van de film.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wil je zien: Regé-Jean Page, Ryan Gosling én Chris Evans in één film

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!