Delphine en Bert Temptation Island: Love or Leave Beeld © Tom Cornelissen

Delphine reageert op racistische uitspraken in Temptation Island

22 oktober 2021 17:35

Delphine kreeg de nodige kritiek over zich heen nadat in aflevering 10 van 'Temptation Island' te zien was dat ze onbewust een aantal onhandige uitspraken deed die door kijkers als racistisch werden bestempeld. Inmiddels heeft Delphine zelf op de ophef gereageerd. In haar Instagram Stories laat ze weten dat ze spijt heeft van de dingen die ze heeft gezegd.

"Ik was me niet bewust van de betekenis achter het woord"

Eén van de uitspraken waar veel kijkers over vielen, was dat Delphine zei dat ze in eerste instantie niet met een 'donkere' op date wilde gaan. "Voordat ik hierheen kwam, dacht ik: met een donkere ga ik sowieso niet op date. Sowieso niet. Maar als je hierheen komt en je ziet dan Joop en die is superspontaan en aardig. Dan vind ik dat kleur... Of hoe zeg je dat? Dat kleur niet uitmaakt." Ook zou Delphine het n-woord hebben gebruikt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Delphine onder vuur om racistische uitspraken in Temptation Island

Op Twitter lieten veel mensen weten dat ze de uitspraken van Delphine erg kwetsend vonden. Delphine lijkt zich nu ook te realiseren dat ze nogal onhandige dingen heeft gezegd, want in haar Instagram Stories betuigt ze spijt. 'Ik kom uit een Vlaams wit dorpje, was me niet bewust van de betekenis achter het woord', zo legt ze uit. 'Nu wel wil me dus verontschuldigen naar @joopdoku en de zwarte community. Ik weet nu dat het NOT DONE is! En ik zeg zelf later in de aflevering dat ik vind dat kleur niet uitmaakt! Hoorde ook bij mijn proces om dit in te zien.'

 

 

Delphine deed onlangs nog een schokkende onthulling over Bert. In deze video is te zien hoe hij daarop reageert. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Delphine sloopt de boel in Temptation Island: 'Ik walg van hem'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!