Beeld © ANP

Man aangehouden voor concertaanslag Ariana Grande

22 oktober 2021 20:21

De Britse politie heeft een 24-jarige man opgepakt in verband met de aanslag bij een concertzaal in Manchester tijdens het concert van Ariana Grande (28) in 2017. Bij de aanslag kwamen 22 mensen om het leven en raakten 237 mensen gewond. De man, aangehouden bij terugkomst op het vliegveld van Manchester, wordt verdacht van het voorbereiden van terrorisme of het assisteren daarvan.

Eerder deze week werd bekend dat de oudere broer van de twee mannen die de aanslag pleegden Engeland heeft verlaten. Deze Ismail Abedi zou donderdag worden gehoord over de motieven van zijn broers.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Stalker Ariana Grande krijgt vijf jaar contactverbod

Salman Abedi blies zichzelf op aan het einde van het concert van Ariana Grande. Hashem Abedi kreeg vorig jaar 55 jaar celstraf opgelegd omdat hij de aanslag met zijn broer had voorbereid. Het onderzoeksteam riep de derde broer op zich snel te melden. Wat de link is tussen de nu opgepakte man en de drie broers is niet bekendgemaakt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ariana Grande leeft in angst: bang dat stalker haar vermoordt

In een interview met de Britse Vogue vertelde Ariana dat de aanslag haar een posttraumatische-stressstoornis (PTSS) heeft opgeleverd. Onder de naam One Love Manchester organiseerde de zangeres een benefietconcert voor de slachtoffers. Onder anderen Justin Bieber, The Black Eyed Peas, Coldplay, Katy Perry, Pharrell Williams en Miley Cyrus traden op.

Ariana maakte onlangs nog haar opwachting in The Voice:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!